Johans 4 insider-tips: sådan undgår du fejlalarmer i sommerferien

Der er sikkert ikke mange dage til, at du lukker computeren sammen med et ekstra fast tryk, gemmer de sidste papirer ned i skuffen og stiller de ophobede kaffekopper i opvaskemaskinen med et tilfreds smil – for NU er det sommerferie. Og du går på ferie med ro i sindet, for du ved, at Securitas – eller en anden sikkerhedsleverandør – passer godt på din virksomhed. Men vi oplever, at vi særligt i sommerperioden kører på rigtigt mange fejlalarmen. Og det er spildte penge for vores kunder.

Så vi har spurgt vores Driftsleder, Johan, der har kørt som patruljevagt i rigtigt mange år, hvad man som virksomhed selv kan gøre for at undgå dyre fejlalarmer. Det er Johan og hans kollegaer blandt patruljevagterne, der rykker ud, hver gang din alarm går, og han ved derfor alt om, hvad der plejer at skabe fejlalarmer. Så her får du Johans tre insider-tips, der kan spare dig for unødvendige udrykninger i sommerferien:

  • Husk at finde en afløser, når den medarbejder, der har den daglige kontakt til Securitas, går på ferie. Og husk at melde det ind til os, så vi ved, hvem vi skal kontakte, hvis alarmen går.
  • Sørg for, at alle rengøringspersonalets afløsere har de rigtige koder og kodeord til at slå alarmerne til og fra. Et af de største problemer er, at man glemmer at sikre, at fx rengøringspersonalets ferievikarer også kan finde ud af at afmelde en fejlalarm, hvis de skulle komme til at sætte den i gang.
  • Tjek, at der ikke sidder spindelvæv foran jeres sensorer. Det er ikke fordi vores vagter er bange for edderkopper. Men hvis der bliver fanget et insekt i et spindelvæv foran sensoren, kan sensoren godt komme til at tro, at der er en person i rummet. Og så går alarmen.
  • Husk at omprogrammere din automatiske til- og frakobling. I sommerferien kommer og går folk muligvis på andre tidspunkter, end de plejer. Så hvis du har automatisk til- og frakobling af din alarm, skal du huske at sikre dig, at den bliver programmeret til de anderledes mødetidspunkter.

Er du i tvivl, om du har helt styr på sikkerheden i din virksomhed, så vil en af vores sikkerhedsrådgivere meget gerne gennemgå dit sikkerhedsset-up med dig. Kontakt os og hør, hvordan vi kan hjælpe dig.