aalborg havn sikkerhed maritimsikkerhed havnesikkerhed sikkerhed havn krydstogtskib aalborg havn

Service og sikkerhed i Aalborg Havn

I løbet af de seneste år er Aalborg Havns opgave med krydstogtskibene vokset, og kravene til havnesikkerheden er blevet skærpet. Den stigende terrortrussel har også haft indflydelse på dette. Det har betydet, at havnens sikkerhedssetup skulle opgraderes.

Sikkerhed og service i højsæde

I tæt samarbejde med Securitas udviklede Aalborg Havn et sikkert og effektivt sikkerhedssetup, der stort set har fungeret efter bogen lige siden. Som en vigtig del af setuppet udarbejdede Securitas et effektivt adgangsystem, der gør det enkelt og sikkert at gennemskue adgangskravene for de forskellige gæstegrupperinger, der besøger havnen. 

Imødekom gæsterne med et smil

Hvert år inden krydstogtsæsonen inviterer Aalborg Havn hele holdet af potentielle vagter til en gennemgang af procedurerne i forbindelse med krydstogtskibene. En vigtig del, der også bliver drøftet, er personalets – både havneassistenter og Securitas vagter – attitude og fremtoning.

Havnens gæster skal blive mødt med smil og god service, så det er vigtigt, at personalet er uddannet og forberedt på at være servicemindede og smilende. Er der udfordringer, når skibene er inde, så bliver det håndteret med et smil.” udtaler Kenneth Mortensen, Operation Manager, Trafik og Operation, Aalborg Havn Logistik A/S 

Sikkerhedsproceduren, når skibet kommer ind

Inden krydstogtskibene kommer ind, får vagterne tilsendt en standardmail med leverandør- og gæstelister til deres iPad. Dermed kan Securitas vagterne forberede sig på det specifikke anløb inden skibets ankomst.

Ved skibets ankomst går den havneansvarlige fra Aalborg Havn og en Securitas vagt ombord på skibet og mødes med skibets sikkerhedsansvarlige. Her fremviser skibets personale de godkendte adgangsbeviser, så havnepersonalet ved, hvad de skal være obs på, og adgangsproceduren gennemgås. Mens den ene Securitas vagt sørger for dette, sørger den anden Securitas vagt for at sikre området og adgangsveje.

Når dette er gjort, får skibets gæster og personale lov til at gå i land, og her afkræver Securitas vagterne ID på alle, der skal have adgang til området. Ingen personer eller ting må komme ind på området uden de godkendte adgangskrav eller adgangstegn. 

En sikker havn og et godt brand

Vi har et super godt samarbejde med Securitas. Udviklingsprocessen af setuppet har været rigtig god, og siden har vi stort set ikke haft nogen fejl. I dag har vi fuldstændig styr på de personer, der kommer ind, så ingen kan snyde”. udtaler Kenneth Mortensen. 

Kontakt os for mere information
*
*
*
Hvad bruger vi dine personlige data til?
Når du trykker på "send", accepterer du samtidigt, at Securitas håndterer dine personlige data