Go-For-It giver ikke op

1. december 2014

For over 2 år siden fik Go-For-It en ung mand på 19 år. Daniel havde aldrig haft et job og var smidt ud hjemmefra, fordi han ikke ville følge husets regler. Han kom hjem midt om natten, røg hash og lavede småkriminalitet for at få råd til sit hashforbrug. Han var derfor boligløs, og på grund af hans straffeattest have kommunen problemer med at hjælpe ham.

Kommunen kontaktede derfor Go-For-It. Hans indstilling var meget dårlig, men efter et par møder fandt Daniels mentor fra Go-For-It, Morten Enghave, ud af, at Daniel skulle prøve stilladsbranchen.

Brøndby Stilladser var flinke og ville gerne hjælpe. Daniel havde fået lov til at bo hos en vens mor, mens han var i praktik. Morten hentede ham på adressen hver morgen kl. 06,00, men ofte kom han først ned kl. 6.30, hvis han kom. Når han kom på arbejde, gik det godt, hvilket var årsagen til, at han fik mange chancer.

Tilbagefald med hash og kriminalitet

Efter to måneders praktik gav mester Daniel chancen for at blive ansat i løntilskud. Der var stadig lidt problemer med for meget hash, men han mødte og arbejdede med det, han blev sat til.  Efter 2,5 måned gik det galt. Han kunne ikke længere bo hos hans vens mor, og uden bolig gik det helt galt – mere hash, manglende selvtillid og et liv på gaden, så kunne han ikke passe et job. Daniel var i store problemer i ca. fem måneder, hvor han forsøgte at skaffe penge til at leve for ved småtyverier, dokumentfalskneri mm.

Morten forsøgte med et andet stilladsfirma, men Daniel røg for meget hash, var aggressiv, ligeglad med mødetider og svarede igen. Efter kun tre uger sagde firmaet stop, da de ansatte ikke ville arbejde sammen med ham.

Hvor der er vilje, er der vej

To måneder senere fik Daniel lov at bo lidt hos sin far, og Morten fik ham ud hos en murermester. Det gik meget tungt i starten, men murermesteren, som havde hjulpet Go-For-It før, ville ikke opgive ham. Efter seks uger i praktik, kom han igen i løntilskud. Det gik godt for Daniel, men efter tre måneder kom firmaet i økonomiske problemer, og de havde ikke længere råd til at have Daniel i løntilskud.

Nu stod Morten tilbage med en fortvivlet ung mand. For at prøve noget andet tog Morten kontakt til en forlystelsespark, hvor de manglede en til at hjælpe i serviceafdelingen. Daniel startede i praktik, og allerede efter 14 dage var han meget positiv. Firmaet var også glad for ham. Han var venlig, kom til tiden og virkede i det hele taget lykkelig. Efter fem uger fik han igen løntilskud i seks måneder, hvorefter han blev fastansat, under forudsætning af at han stoppede helt med at ryge hash. Morten følger ham fortsat for at sikre sig, at Daniel fortsætter den gode udvikling.

 

Denne historie er et godt eksempel på, hvor vigtigt Go-For-It projektet er for de unge, og historien viser, at projektets formål om at hjælpe unge ud af kriminalitet og tilbage på arbejdsmarkedet i den grad bliver opfyldt.

Tilgængelige dokumenter