Go-For-It hjælper unge kriminelle med lærepladser

22. januar 2013

En 19 årig ung mand med en kriminel fortid er med støtte og opbakning fra Securitas' Go-For-It projekt nu godt i gang med en læreplads som murer. Han er en af de 18 unge, som Go-For-It har fundet lærepladser til i 2012.

Den unge mand voksede op i et af Københavns mest belastede områder, hvor bandemiljøet, kriminalitet og hash var en del af hans barndom og teenageår.
Mentor Morten Enghave fra Securitas’ projekt Go-For-It fik kontakt med den unge mand via Jobcentret og havde mange samtaler med ham.

I starten var det vigtigste at få opbygget et tillidsforhold til ham, og en tro på at Morten ikke svigtede ham. Gennem sit netværk fik Morten efterfølgende skabt en praktikplads til den unge mand hos en murermester.

”Det er ofte svært at fastholde de unge i praktik, og det kræver en særlig indsats fra vores mentorer, som har til opgave at motivere den unge til at gøre sit bedste i en situation, hvor det stadig er uklart, om det kan føre til en læreplads. De unge har ofte svært ved at stole på, at andre vil og kan hjælpe og har svært ved at tro på, at de selv kan være med til at sikre lærepladsen ved at arbejde loyalt og engageret i en ulønnet praktikperiode”, udtaler Morten Enghave.

Det samme gør sig gældende med den unge mand, og Morten var derfor hele tiden med på sidelinjen og motiverede ham til at fortsætte i praktikpladsen. Murermesteren var efterfølgende meget tilfreds med den unge mands indsats og tilbød ham et job med løntilskud.

 

Tilgængelige dokumenter