To millioner kr. tildelt Securitas’ CSR projekt

30. december 2014

Securitas’ CSR projekt Go-For-It har fået tildelt 2 millioner kr. fra Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. For nu snart tre år siden startede Securitas CSR projektet Go-For-It. Projektets formål er at hjælpe udsatte unge mellem 18 til 30 år tilbage på arbejdsmarkedet eller i uddannelse. Gennem de sidste tre år har vi hjulpet ca. 200 unge.

I år 2014 fik vi midler fra det Lokale Beskæftigelses Råd(LBR) i Københavns kommune, hvilket betød, at vi kunne hjælpe flere unge uden en direkte betaling fra jobcenteret. Fra 1. februar til 1. oktober i år har ci hjulpet 80 unge fra København og Hvidovre Kommune. Heraf er der kommet 25 % i arbejde eller uddannelse, 25 % er startet i løntilskud, og 80 % af de unge er startet i praktik, hvoraf 60 % af dem har gennemført minimum fire ugers praktik. Af alle de unge, der var visiteret til projektet, har vi kun sagt nej til tre unge, da de var misbrugere og ikke i behandling.

Godt samarbejde med jobcentre, kommuner og virksomheder

Go-For-It har haft et rigtigt godt samarbejde med jobcentrene, og kommunerne har været glade for, at Go-For-It har en god og tæt kontakt til virksomhederne. Mange kommuner har ikke en tæt dialog eller aftaler med virksomhederne, og de unge har ikke altid respekt for systemet og sagsbehandlerne. Det er her, Go-For-It gør en forskel. De unge har respekt og tillid til vores mentorer, og vi har en tæt dialog med virksomhederne.

Lovende fremtid for projektet

På grund af de gode resultater, vi har skabt for Københavns Kommune, har kommunen indstillet Go-For-It til tildeling af midler fra Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Go-For-It har fået tildelt 1 millioner kr. i 2015 og 1 millioner kr. i 2016. Det betyder, at Securitas kan fortsætte CRS projektet de næste to år.
For disse midler skal vi hjælpe 80 unge fra Københavns Kommune om året. Derudover har vi også en aftale med Hvidovre og Gentofte Kommune samt CKB, der er en samarbejdspartner til Københavns Kommune.

Vi er desuden i dialog med Frederiksberg, Brøndby, Kokkedal/Nivå og Århus Kommune, så vi ser optimistisk på fremtiden og har en stærk tro på, at projektet er med til at skabe et mere sikkert og trygt samfund.

Tilgængelige dokumenter