Vagter redder liv i shoppingcenter

22. september 2014

Hjælpsomhed er en af Securitas’ tre værdier, og det udviste to af Securitas’ vagter i høj grad, da begge var med til at redde liv i Amager Centret for kort tid siden.

Bevidstløs mand på p-dækket

Securitas vagten, Imad Ali, modtager et opkald fra en af centrets butikker, der fortæller, at der ligger en bevidstløs mand på p-dækket. Med en førstehjælpskasse under armen skynder Imad sig til p-dækket, hvor han finder en bevidstløs mand liggende med blod omkring baghovedet.

Imad påbegynder hjertemassage, mens en kunde ringer 112. Han får også sendt bud efter hjertestarteren og når lige at få den sat på manden, da lægeambulancen ankommer.

Manden blev efterfølgende lagt i kunstigt koma på grund af kraniebrud, men han overlevede uheldet på grund af den hurtige og effektive indsats fra vagten. Vagten blev efterfølgende kontaktet af mandens kone, der takkede ham for at have reddet mandens liv.

Bevidstløs mand på pubben

På en anden vagt i samme center får Securitas vagten, Ismet, en overfaldsalarm fra den lokale pub. Her kommer han hen til en bevidstløs mand, som kammeraten forgæves har forsøgt at vække. Ismet kan ikke mærke nogen puls, så han beder en kunde om at ringe 112, mens han får manden løftet ned på jorden og påbegynder hjertemassage.

Ismet får gang i mandens hjerte igen, men da lægeambulancen kommer frem, går mandens hjerte i stå igen. Ambulancefolkene får liv i manden igen, men havde det ikke været for Ismets hjertemassage i den kritiske tid, inden ambulancen kommer, havde manden ikke været til at redde.

Tilgængelige dokumenter