Læreplads gennem Securitas' Go-For-It

4. juli 2013

Malene har fået læreplads som Cater hos Fazer takket være mentor Jesper Christensens ihærdige indsat og tro på, at Malene havde de ressourcer, der skulle til.

Malene er en ung kvinde på 24 år, som er opvokset i en kernefamilie. Hun fik en psykisk lidelse som 13-årige, der betød, at hun har haft en vanskelig ungdom. I november 2012 møder hun Jesper i ”Praktikklubben” på Skelbækgade i Købehavn, hvor de aftaler, at Jesper skal finde en virksomhed, hvor Malene kan komme i praktik som Cater.

Praktik hos Fazer

Jesper kommer i kontakt med Johnny fra Fazer, der serverer frokost for mere end 40.000 medarbejdere i danske virksomheder hver dag. Johnny arbejder til daglig som køkkenchef hos KLP, og han tager Malene i et praktikforløb på fire uger.

Efter kun 1½ uge må Malene melde sig syg og kan ikke gennemføre praktikforløbet. Ved hjælp af Jespers ihærdighed får hun dog bevilliget en ny praktikperiode på tre måneder af sagsbehandleren, og Johnny siger ja til at give Malene en chance til. I denne periode besøger Jesper Malene flere gange om ugen for at støtte og motivere.

Elevplads og fast mentor

Praktikforløbet fungerer godt for alle parter, og Malene er i dag elev hos Fazer på KLP. Camilla, der er Souschef hos Fazer, har sagt ja til at fortsætte med at være Malenes mentor, som støttes økonomisk af Københavns kommune.  Malene ser lyst på fremtiden og kan sagtens se sig selv i et fast job som Cater i enten Fazer eller anden virksomhed, når hun er færdiguddannet.

Malene fortæller: ”Når jeg før er startet et nyt sted, er jeg normalt genert og meget lukket, men her har jeg virkelig følt mig velkommen og følt, at jeg kunne være mig selv. Jeg har fået et stort ansvar fra første dag og følte, at jeg var en del af personalegruppen og ikke bare ”praktikant”. Det har virkeligt givet mig en masse selvtillid, og det har betydet rigtigt meget den støtte og hjælp, jeg har fået fra Jesper, Johnny og Camilla”.

Tilgængelige dokumenter