Skip to main content

Mentorprogram - Go For It

Vi har som en af Danmarks største sikkerhedsleverandører et ansvar for at skabe tryghed – ikke bare hos vores kunder, men også i samfundet som helhed. Det gør vi gennem vores CSR-projekt, mentorprogrammet Go For It.

Mentorprogram

Hvordan fungerer Go For It?

Vores mentorprogram Go For It er et tilbud til kommunerne, der kan indgå et samarbejde med Securitas omkring nogle af deres sværeste aktiveringssager blandt unge under 30 år. Det kan være arbejdsløse med en baggrund i kriminalitet, som kommunen har svært ved at trænge igennem til, eller unge med psykiske problemer, der har brug for flere ressourcer, end kommunen har mulighed for at afsætte. Så overleveres sagen til Securitas, og vores mentorer arbejder derefter målrettet med den enkelte for at få dem i arbejde i et tempo, der passer til dem.

Hvorfor Go For It

Vores erfaring er, at mange af de folk, der skaber utryghed i vores samfund, selv mangler tryghed og stabilitet i deres liv. Det hjælper vi dem med at få gennem vores mentorprogram Go For It, hvor det endelige mål er at få dem i fast arbejde, så de bliver selvforsørgende borgere. Det faste arbejde er med til at give dem selvtillid og fjerner samtidig fristelsen ved kriminalitet.

Katja frygtede førtidspension var hendes fremtid

Læs historien om vores medarbejder Katja, der med sin autisme-diagnose troede hun skulle på førtidspension, før hun var blevet 30 år: “Jeg tænkte bare - jeg er kun 26 år, I sender mig bare ikke på førtidspension nu. Det er jeg slet ikke klar til”. Heldigvis skete det ikke, for i dag arbejder hun i Securitas igennem vores mentorprogram. 😊

Læs artiklen om Katja

 

Hvad gør vores mentorprogram anderledes?

Vi oplever stor succes med at få udsatte unge i job. Det skyldes, at vores mentorprogram skiller sig ud på nogle afgørende punkter:

Tæt kontakt og opfølgning

Vores mentorer holder tæt kontakt med de unge og sætter sig ind i deres situationer. Alle forløb starter med samtaler og forventningsafstemning med den unge. Herefter følger vores mentorer de unge tæt. De er fx med til jobsamtaler, hjælper dem med at blive arbejdsklar, arrangerer transport til arbejdet for dem eller henter dem om morgenen de første arbejdsdage. Desuden holder vores mentorer tæt kontakt med arbejdspladsen og følger op på, at de unge lever op til forventningerne. Skulle der være problemer, går vores mentorer ind og forsøger at løse situationen.

God kontakt til erhvervslivet

Vores mentorer har rigtig god kontakt til erhvervslivet og til arbejdspladser, der har ressourcerne og ønskerne om at give udsatte unge en chance til. Det betyder, at vi let og hurtigt kan skaffe jobsamtaler til de fleste unge og som regel endda indenfor et område, der interesserer dem. Det gør en stor forskel for de unge, at de i starten af forløbet oplever en hurtig udvikling i positiv retning.

Erfaringen og evnerne

Vores mentorer har mange års erfaring med at arbejde med udsatte unge. Derfor kan de både håndtere dem, der har brug for klare linjer og disciplin, og dem der har brug for lidt ekstra plads. Det betyder, at de møder de unge i øjenhøjde og kan trænge igennem til dem, hvilket er afgørende for et succesfuldt forløb.

Læs mere om vores mentorprogram

Vil du vide mere om vores mentorprogram Go-For-It? Så kan du enten læse, hvad Københavns Kommune siger om deres samarbejde med Securitas, eller høre Betim fortælle sin historie om rejsen fra bandelivet til et job i Bravida. Du er også velkommen til at kontakte vores Projektansvarlige Morten Enghave for uforpligtende snak på morten.enghave@securitas.dk