Skip to main content

Hvordan bliver jeg vagt?

Vil du vide mere om, hvordan du kan blive vagt? Så klæder vi dig godt på her. Som vagt hos Securitas spiller du en afgørende rolle i at skabe tryghed for både store og små kunder. Vi guider dig her igennem kravene og uddannelsesmulighederne.

Securitas-vagt i uniform står foran sin patruljebil i et havneområde og taler i sin radio

Hvilke krav er der for at blive taget i betragtning som vagt i Securitas?

Jobbet som sikkerhedsvagt kræver, at du er, hvor det sker. Det ene øjeblik udfører du en rutine opgave, og det næste sekund går en alarm, og din tilstedeværelse kræves. Og det stiller nogle krav til den enkelte sikkerhedsvagt hos os. Udover at have den rigtige indstilling, gode evner til at håndtere forskelligartede situationer og kunne trives i en vekslende hverdag, med mange forskellige opgaver, skal du som minimum have:

  • Ren straffeattest
  • Bestået grundlæggende vagtkursus
To Securitas-vagter står udenfor deres patruljebil i et lufthavnsmiljø

Hvordan bliver jeg uddannet i det grundlæggende vagtkursus (AMU)?

  • Det grundlæggende vagtkursus (AMU-uddannelsen) bliver tilbudt af forskellige uddannelsesinstitutioner, så som Next Uddannelse København, UCPlus, Aarhus Tech eller Zealand Business College. 

  • På det grundlæggende vagtkursus lærer du bl.a. om kommunikation og konflikthåndtering samt overvågning, bevogtning og kontrol. Har du spørgsmål til selve vagtkurset, skal du kontakte det enkelte uddannelsessted.

Hvor gammel skal jeg være for at arbejde som vagt?

Ifølge loven skal du være 18 år for at kunne arbejde som vagt.

Er der nogen fysiske krav for at arbejde som vagt?

Vi har ikke en fysisk optagelsesprøve, men det kan være en fordel at have en fin grundform. For afhængigt af hvilken afdeling man hører til, så kan en sikkerhedsvagt nå op at gå mellem 20-30 km på en vagt.

Kan jeg arbejde i Securitas i løntilskud og fleksjob?

Ja, vi ansætter i løntilskud og fleksjob, hvis der er ledige stillinger, og vi skønner, at stillingen kan besættes med personer i fleksjob.

Kan jeg blive elev hos Securitas?

Ja, Securitas har elever under sikkerhedsvagtuddannelsen på 1 1/2 år.

Må jeg have hund med på arbejdet?

Kun hvis hunden skal bruges i tjenesten og altid efter forudgående accept fra nærmeste leder og i henhold til vores retningslinjer for hundeførere.

Kan jeg søge job internt i Securitas?

Vi ønsker at investere i vores medarbejdere, og ser derfor gerne, at vores egne medarbejdere griber nye udfordringer og søger de muligheder, der er for at udvikle sig hos os.

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.