Skip to main content

Alarm

Securitas er totalleverandør af sikkerhedsløsninger og her er en alarm som regel en vigtig del af vores skræddersyede løsninger. Men vores alarmsystem kan ikke i sig selv stoppe eller fange tyven. Derfor kombinerer vi altid vores alarmer med andre sikkerhedsløsninger som fx fjernvagter, videoovervågning og meget mere.

Alarm til erhverv

En alarm kan hjælpe med at skabe tryghed for dig og din virksomhed og samtidig sørge for, at du lever op til de forsikringskrav, der skal til, hvis der kommer indbrud. Hvis din alarm går i gang, vil den sende et signal til vores kontrolcentral, som så kan tilse jeres videokamera og sende en vagt til undsætning.

En del af en samlet sikkerhedsløsning

Når du vælger en sikkerhedsløsning fra Securitas, så skræddersyr vi den ud fra dine behov. Vi rådgiver dig i valget af den rigtige løsning og koordinerer implementeringen af løsningen. Og du har endda mulighed for at få løsningen til en fast månedlig pris. Sådan undgår du uventede udgifter og store startomkostninger. I stedet får du en gennemsigtig sikkerhedsløsning og ét kontaktpunkt, så du altid kan få hjælp, når du ringer.

Vil du vide mere om vores tyverialarmer? Skriv til en af vores sælgere

Alarm - direkte forbundet til Securitas

Alle alarmer og alarmsystemer, du køber gennem Securitas, bliver direkte forbundet til vores kontrolcentral. Her sidder vores dygtige og professionelle operatører 24/7, som udfører fjernvagtservices via din virksomheds overvågningssystemer. Det betyder, at vores kontrolcentral hurtigt kan reagere og sende patruljer ud, når behovet opstår.

Alarmer og sikringsniveauer – sådan hænger det sammen

Alt efter værdien af dit inventar stiller forsikringsselskaberne en række krav, kaldet et sikringsniveau, som din virksomhed skal leve op til, for at kunne blive forsikret. Det betyder, at jo højere værdien af dit inventar er, desto højere skal dit sikringsniveau være, og desto flere sikkerhedsforanstaltninger skal der til, for at din virksomhed kan blive forsikret. Et højt sikringsniveau betyder altså, at du både har inventar af høj værdi og efterlever tilsvarende forsikringsgodkendte sikkerhedsforanstaltninger. Til gengæld kan et højt sikringsniveau bådeforebygge indbrud og hjælpe med at sikre en høj forsikringssum, hvis uheldet skulle ske.

Der findes sikringsniveauer fra 10-60, hvor 60 er det højeste, og 10 er det laveste. Kravene til din tyverialarm varierer, alt efter hvilket sikringsniveau din virksomhed skal efterleve, og det er først ved sikringsniveau 20, at forsikringsselskaberne stiller krav til, at der skal være installeret en AIA (automatisk indbruds alarmering), som er en alarm med alarmoverførsel til en godkendt kontrolcentral. Kravene til alarmen er mest omfattende ved sikringsniveau 60, hvor tyverialarmen skal være AIA-verificeret, installeres af en Forsikring & Pension-registreret installatør, efterses årligt være koblet til videoovervågning og have en autoriseret vagtleverandør tilknyttet med vagtudrykning. For at leve op til et sikringsniveau på 60, er der dog en del flere krav, som skal overholdes. Men bare rolig, Securitas kan hjælpe dig med at efterleve alle kravene.

Hvad kan et alarmsystem detektere?

Moderne alarmer og alarmsystemer bliver mere og mere avancerede. Derfor kan man i dag skræddersy et system, der kan opfange og beskytte præcis de ting, som er allervigtigst for din virksomhed. Hvordan vores kontrolcentral skal reagere på udløsning af en alarm, bestemmer du. Det kan være, at du ønsker, at vi kontakter din virksomhed, at vi tilgår jeres sikkerhedskameraer og ser, om alt er, som det skal være, eller at vi sender en vagt med det samme. Vores alarmsystemer kan bl.a. indeholde:

 • Åbningskontakter: Opfanger om døre, vinduer eller porte står åbne eller bliver opbrudt.
 • Glasbrudsdetektorer: Slår alarm når den detekterer, at glas er blevet knust.
 • Bevægelsessensorer: Detekterer bevægelse i det overvågede område.
 • Røgdetektorer: Kan opfange røg eller gas i luften.
 • Antimask detektor: Registrere om detektoren bliver tildækket, det kan fx være hvis der bliver sat en kasse foran eller at der bliver sprøjtet noget på detektoren, fx spraymaling eller hårlak.
 • Vandskadedetektorer: Detekterer vandskader eller vand på gulvet. Vandskadedetektoren er derfor ikke blot en sikkerhedsforanstaltning for potentielle indbrudstyve, men kan også hjælpe med at finde skaden i tide og dermed minimere tabet på bundlinjen.
 • Temperaturalarmer: Sensorer der slår alarm, hvis temperaturen i et givent område bevæger sig over eller under en bestemt grænse. En sådan alarm er blandt andet nyttig til at opfange potentielle brænde, og kan dermed hjælpe med at få tilkaldt brandvæsenet og minimere skaden.
 • Fugtalarm: Sensorer der måler luftfugtighed og slår alarm, hvis den bevæger sig over en given grænse. Dette kan mindske skader i f.eks. kælderrum, gulv, vægge og træværk.
 • Tågesikring: Ved behov kan alarmen kombineres med tågesikring, der udsender en tæt tåge, når alarmen går. Det kan være med til at besværliggøre indbruddet og evt. skræmme tyven væk.

Hvad sker der, når din alarm sætter i gang?

Når du køber en alarm som en del af din samlede sikkerhedsløsning hos Securitas, er vi med dig hele vejen fra alarmen går og til patruljevagten kommer frem til din virksomhed. Så du behøver aldrig at bekymre dig om din alarm – du kan roligt regne med, at vi reagerer på den. Er du nysgerrig på, hvordan signalet fra din alarm bliver behandlet, kan du læse med her.

 1. En person går igennem et sikret område efter lukketid, en lukket dør bliver åbnet, eller en vinduesrude bliver smadret i din virksomhed. Det opfanger sensorerne din alarm, og alarmen sættes i gang. Alarmen sender et alarmsignal til Securitas’ Kontrolcentral, hvor vores operatører sidder klar 24/7 til at behandle alle signaler.
 2. En operatør registrerer din alarm og går i gang med at behandle den. Er der videoovervågning tilknyttet din sikkerhedsløsning, vil operatøren undersøge, om der reelt er ubudne gæster i din virksomhed, eller om alarmen gik ved en fejl.
 3. Hvis alarmen er verificeret, vil vores operatør følge den forholdsordre, du selv har aftalt med Securitas. Det kan fx betyde, at han ringer en eller flere af jeres kontaktpersoner op, eller at han med det samme sender alarmpatruljen afsted.Har du videoovervågning med højtaler i din sikkerhedsløsning, kan operatøren samtidig anråbe de ubudne gæster og fortælle, at der er en vagt på vej.
 4. Patruljevagten kommer frem og undersøger hændelsen. Er der smadrede ruder eller andre brud, der kan udgøre en risiko for din virksomhed, sætter vores patruljevagt afdækning op.
 5. Hændelsen registreres og rapporteres til jer.

Kontakt vores salgsafdeling

Dine personlige data behandles i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. Klik her for at læse vores privatlivspolitik. Ved at indsende formularen giver du dit samtykke til vores behandling og vores overførsel af dine personlige data til Securitas-enheder, der er placeret uden for EU / EØS, i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

Der opstod en fejl ved hentning af captcha-billede

Vil du vide mere om alarmer til erhverv? Så læs vores blogindlæg