Skip to main content

Hvorfor bør sikkerhed være drevet af efterretning?

Vi lever i en verden med stigende globale spændinger, og trusselsbilledet udvikler sig med hidtil uset fart. Læs videre og bliv klogere på, hvorfor sikkerhed bør være drevet af efterretning, og hvordan det kan hjælpe virksomheder med at navigere i komplekse sikkerhedslandskaber.

Securitas’ Risk Intelligence Center


Securitas’ Risk Intelligence Center (RIC) er en enhed, der holder til i Storbritannien og består af specialister med mange forskellige erfaringer inden for både politi, militær og regering. RIC arbejder med at indsamle efterretning om det globale sikkerheds- og trusselslandskab, så virksomhederne kan få bedre overblik over potentielle trusler.

Direktøren for RIC, Michael Evans fortæller om enhedens arbejde:

”Vi anvender mangeårig ekspertise og indsigt til at kombinere efterretning med vores forståelse for sikkerhedsoperationer, geografier og andre relevante faktorer. Resultatet er avanceret realtidsanalyse af trusler, der har potentiale til at påvirke virksomheder. Med nøjagtig, rettidig og relevant efterretning kan kunderne træffe de rette beslutninger for at afbøde trusler, før de bliver til risici.”

Efterretning kan skabe værdi for virksomhederne på flere måder - men hvordan? Det giver Michael Evans tre bud på:

  • Efterretning kan hjælpe virksomheder med at forstå det globale trusselslandskab
  • Efterretning kan bruges til at styrke virksomhederne
  • Efterretning kan give virksomhederne et bedre beslutningsgrundlag

 

Forstå det globale trusselslandskab


Vi lever som sagt i en tid, hvor trusselsbilledet hele tiden ændrer sig. Det skaber udfordringer for virksomhederne, som får sværere og sværere ved at få overblik over deres risici og træffe informerede beslutninger om deres sikkerhedsløsning.

Det bliver ikke nemmere af, at informationslandskabet er mindst lige så flygtigt og uhåndgribeligt. Information er lettilgængeligt mange steder, hvilket kan være en fordel, men det betyder ligeledes, at det er let at dele information – også selvom den er faktuelt forkert.

Det hastigt skiftende trussels- og informationslandskab gør det altså sværere for virksomheder at identificere og opsøge viden om deres risici. Af den årsag giver det rigtig god mening at opsøge professionelle som RIC, der kan hjælpe med at få overblik over, hvilke risici virksomheden skal tage højde for.

Styrk din virksomhed


Det er vigtigt at anvende efterretning på en ansvarlig og velovervejet måde. God og korrekt efterretning er nemlig afgørende for at beskytte medarbejdere, faciliteter, drift og omdømme. Men arbejdet med efterretning kompliceres af, at kvaliteten og korrektheden af information kan variere meget. Pålidelig efterretning kræver derfor ekspertise, adgang til forskellige kilder og kendskab til branchen.

Ifølge Michael Evans er det afgørende at integrere efterretning på tværs af hele organisationen og i alle afdelinger for at få mest muligt udbytte. Det kan styrke virksomheden ved at nedbryde siloer og tillade ledere at skabe værdi på tværs af divisioner, afdelinger og funktioner.

Få et bedre beslutningsgrundlag


Frygten for at vælge forkert svække beslutningsevnen i en organisation. Ifølge Michael Evans kan efterretning være løsningen. Ved hjælp af efterretning får virksomhederne et bedre beslutningsgrundlag, fordi de har et bedre overblik, over situationen de står i.

Denne tilgang er værdifuld. Ikke kun fra et sikkerhedsmæssigt perspektiv, men også i virksomhedens daglige drift, hvor efterretning kan bidrage med vigtig information. Fx i forhold til forretningsbeslutninger, såsom valg af steder til arrangementer, eller mere strategiske beslutninger, som beslutninger om nye markeder og geopolitiske udviklinger. På den måde giver efterretning værdi – ikke kun på sikkerhedsområdet, men også i andre sammenhænge.

Lær mere om mulighederne ved efterretning


Vil du vide mere om, hvordan efterretning kan supplere din sikkerhedsløsning? Download vores gratis white paper om emnet eller kontakt vores konsulenter for en uforpligtende snak på telefon +45 7226 8310 eller på mail salg@securitas.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.