Skip to main content

Husk altid at tjekke flugtvejene i din virksomhed

Brand opstår pludseligt, og når først ilden har fået fat, spreder den sig ofte hurtigere end vi tror. Det er ikke nødvendigvis en situation, du og dine medarbejdere står i hver dag, men hvis uheldet er ude, er det ærgerligt ikke at have sikkerhedstjekket flugtvejene.

Udgivet
22 oktober 2021 08:30

Brandsikring af udgange

En flugtvej er den udgang, der sikrer dig og dine medarbejdere under brand, men en flugtvej er også mere end en udgang. Her er listet otte punkter, som ifølge Arbejdstilsynet og Bygningsreglementet gør sig gældende for indretningen af flugtveje: 

  1. Personer skal oplyses om flugtvejene i bygningen.
  2. Flugteveje skal være lette at identificere og benytte til evakuering.
  3. Evakuering af personer skal ske på sikker vis enten direkte til terræn i det fri eller til et sikkert sted i bygningen, som fører ud til terræn i det fri.
  4. Der må ikke opstå kritiske temperaturer, røgkoncentrationer, varmestråling eller tilsvarende kritiske forhold i det tidsrum, hvor flugtvejene skal anvendes til evakuering.
  5. Flugtvejene skal være dimensioneret til det antal personer, der skal benytte dem. 
  6. Dørene i flugtvejene skal være lette at åbne – det skal ikke være nødvendigt med brug af nøgle eller værktøj.
  7. Flugtveje skal være tilgængelige og frie til passage. 
  8. Der skal installeres flugtvejsskilte overalt i bygningen.

 

Hvorfor er en flugtvej vigtig? 

Ligesom med andre brandsikringsløsninger er flugtveje med til at give dig og dine medarbejdere tryghed og sikkerhed på arbejdspladsen. De sikrer, at I nemt og hurtigt kan komme ud af bygningen i tilfælde af brand.  

 

Et flugtvejsskilte guider dig 

Skiltet med den løbende mand i grønne farver kender vi alle. Det er vores guide, hvis der opstår brand eller andre nødsituationer. Det er derfor ekstra vigtigt, at skiltet passer til rummets udformning – at det er placeret i passende højde og er installeret i rette belysning – så alle der færdes på arbejdspladsen kan finde flugtvejen.    

 

Med eksperthjælp er brandsikring en leg 

Vores brandekspert Jan udtaler: ”Vores største fjende inden for brand er ligegyldighed. Vi ser konstant folk der siger, »det sker ikke for mig. Det sker kun ved naboen«, men i realiteten sker det mere end 60.000 gange om året, at der opstår brand i Danmark. Derfor mener vi, at det er afgørende at søge råd ved en specialist inden uheldet er ude – en der kan vejlede og bidrage med erfaring og ekspertviden, der kender bygningsreglementet ind og ud, og som blandt andet kan guide til indretningen af flugtveje på den givne arbejdsplads”.  

Vil du gerne være helt sikker på, at flugtvejene i din virksomhed overholder reglerne eller vil du gerne have hjælp til at indrette nye flugtveje, kan du altid tage kontakt til os. Vi har for nyligt udvidet med et hold af specialister med mange års erfaring inden for brandsikkerhed, og de har fuldstændig styr på reglementet for flugtveje, flugtvejsskilte og generel brandsikring af virksomheder.  

Kontakt vores salgsafdeling

Tak for din interesse i at arbejde hos Securitas. Vi leder altid efter kvalificerede kollegaer. Du kan læse mere om ledige stillingere og kontakte vores HR-afdeling direkte via kontaktformular her: https://www.securitas.dk/karriere/

Dine personlige data behandles i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. Klik her for at læse vores privatlivspolitik. Ved at indsende formularen giver du dit samtykke til vores behandling og vores overførsel af dine personlige data til Securitas-enheder, der er placeret uden for EU / EØS, i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.