Skip to main content

Fra bande til Bravida: Go-For-It hjalp Betim videre

"Da jeg sad inde for anden gang for en voldsdom, fik jeg virkelig tænkt mig om. Jeg tænkte på min kæreste, og på at jeg ikke kunne byde hende det liv, jeg havde på det tidspunkt. Så jeg besluttede, at NU ville jeg ud,” fortæller Betim på 25 år.

Udgivet
04 marts 2020 00:00

 

I dag er Betim ude af bandemiljøet og har en læreplads som elektriker. Til dels takket være Go-For-It-programmet hos Securitas, men mest af alt takket være en enorm portion viljestyrke.

 

 

”Vores Go-For-It-program kræver, at man virkeligt VIL videre”, siger Kent Hansen, supervisor hos Securitas, ”for det er ikke hverken nemt eller sjovt at komme igennem”. ”De unge ender som regel hos os, når jobcentret og kommunen ikke kan gøre mere for dem,” forsætter han, ”så får de hjælp hos os i stedet. Både med at finde et job eller en læreplads, men også med at lære at gå på arbejde.”

Det krævede et par forsøg, før Betim var rigtig klar til at komme videre. ”Min kæreste gjorde en stor forskel og var en kæmpe motivation. Men når man hele tiden oplever modvind, er det svært ikke at falde tilbage”, siger Betim. Han var tidligere startet på grundforløbet som elektriker, men havde ikke fundet en læreplads og var endt i bandemiljøet igen. Men med Go-For-It fik han endelig lidt medvind i form af chancen for en læreplads hos Bravida. ”Kent havde arrangeret en praktikplads med mulighed for en læreplads, hvis alt gik godt. Han kørte mig på arbejde for at møde min chef Carsten og mine kollegaer, og han sørgede for, at jeg fik rejsekort, så jeg kunne komme frem og tilbage,” husker Betim.

”Vi starter altid med en praktik, så de unge kan bevise, at de kan finde ud af at arbejde,” fortæller Kent. Det klarede Betim heldigvis hurtigt, og så blev lærepladsen en realitet. ”I Bravida har vi det sådan, at de unges fortid er deres fortid. Vi vil jo som virksomhed gerne hjælpe til, og derfor tager vi også imod de unge og dømmer dem på, hvad de gør, ikke hvad de har gjort tidligere,” siger Carsten Egeberg. ”Når de kommer fra Securitas, så ved jeg også, at den ikke er helt gal. Og jeg ved, at jeg altid kan ringe til Go-For-It, hvis der skulle være det mindste,” fortæller han.

I dag trives Betim hos Bravida. Han bor sammen med sin kæreste og er to år fra at være færdiguddannet. ”Det er helt vildt,” siger Betim, ”havde du spurgt mig for halvanden år siden, så havde jeg aldrig troet, at jeg var kommet så langt.”

 

 

Securitas Go-For-It hjælper udsatte unge videre ud på arbejdsmarkedet i samarbejde med flere kommuner. Vil du samarbejde med Go-For-It, enten som kommune, der gerne vil have hjælp til at få de unge godt videre, eller som arbejdsplads, der har plads til et par flittige hænder, så kontakt Projektansvarlig Morten Enghave på morten.enghave@securitas.dk

 
 

Kontakt os for information

Dine personlige data behandles i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. Klik her for at læse vores privatlivspolitik. Ved at indsende formularen giver du dit samtykke til vores behandling og vores overførsel af dine personlige data til Securitas-enheder, der er placeret uden for EU / EØS, i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

Der opstod en fejl ved hentning af captcha-billede
Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.