Skip to main content

Go For It: Vi hjælper kommuner med at få udsatte unge i job

Den hurtigste vej ud af kriminalitet, misbrug og psykiske problemer kan for mange udsatte unge være et nyt job. Men dem, der fx i kommunerne arbejder professionelt med at aktivere udsatte unge, ved, at det ikke er lige til at få en udsat ung i job.

Udgivet
09 november 2019 00:00

 

I Securitas har vi med vores mentorprogram Go-For-It specialiseret os i at hjælpe udsatte unge i alderen 15-30 år med at starte et nyt liv gennem et nyt job. Fordi et nyt job giver stabilitet og tryghed, både for den unge selv og for samfundet, og det vil vi gerne bidrage til. I Go-For-It arbejder vi tæt sammen med en række forskellige kommuner, bl.a. Københavns Kommune, hvor beskæftigelseskonsulent Sara Egelund har taget en snak med os om, hvorfor hun synes, at Go-For-It-programmet fungerer.

 

Hvordan fungerer Go-For-It?

Som kommune kan I sende en udsat ung videre til Securitas Go-For-It. I tæt dialog med den unge hjælper vi med at starte et praktikforløb op, som kan udvikle sig til et løntilskud eller en læreplads. Vores mentorer hjælper de unge hele vejen og slipper dem først, når de står på egne ben.

 

Det siger Københavns Kommune om Securitas Go-For-It

  • ”Securitas Go-For-It besidder en grænseløs tålmodighed og er i øjenhøjde med de unge”

Vores mentorer gør en dyd ud af at have tålmodighed med den unge og tage tingene i hans/hendes tempo. De lærer de unge at kende for at forstå deres situation og motivation, ligesom de bruger tid på at forventningsafstemme med den unge i starten af forløbet. Mentorerne ved nemlig, at selvom de gennem Go-For-It kan åbne dørene, så er det de unge, der skal gå gennem dem. Så de tager sig tid til at få de unge ordentligt med, før forløbet starter – så er der bedre chancer for, at de også gennemfører.

 

  • ”Securitas Go-For-It er gode til at udnytte deres brede netværk til at få de unge ud på arbejdsmarkedet”

Ofte har de udsatte unge svært ved at få foden indenfor på arbejdsmarkedet, og det kan virke helt umuligt for dem at få den første samtale. Vi har et bredt netværk af virksomheder, der er villige til at give de unge en chance til, hvilket betyder, at vi rigtigt ofte kan skaffe de unge en praktiksamtale på en stilling, der interesserer dem. Vores erfaring er, at desto bedre vi kan matche de unges ønsker, desto større er chancen for, at den unge falder godt til i sit nye arbejdsliv. Vores gode netværk er altså det næste skridt på vejen mod succes.

 

  • ”Mentorerne fra Securitas Go-For-It har øje for detaljer”

Vi følger den unge tæt, lige fra første samtale til første arbejdsdag – og længere endnu. Vi hjælper dem med at lære ”spillereglerne” på arbejdsmarkedet at kende, om det så er at møde op om morgenen eller at betale skat af lønnen, ligesom vi holder tæt kontakt med virksomheden og følger op på, at den unge lever op til deres forventninger. Det giver en tryghed for både den unge og virksomheden, som begge ved, at vi altid står klar til at hjælpe. Og netop fordi hjælpen altid kun er et opkald væk, så er der endnu bedre chance for, at den unge holder fast i sit nye job.

 

Securitas Go-For-It hjælper udsatte unge videre ud på arbejdsmarkedet i samarbejde med flere kommuner. Vil du samarbejde med Go-For-It, enten som kommune, der gerne vil have hjælp til at få de unge godt videre, eller som arbejdsplads, der har plads til et par flittige hænder, så kontakt Projektansvarlig Morten Enghave på morten.enghave@securitas.dk

 

Kontakt os for information

Dine personlige data behandles i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. Klik her for at læse vores privatlivspolitik. Ved at indsende formularen giver du dit samtykke til vores behandling og vores overførsel af dine personlige data til Securitas-enheder, der er placeret uden for EU / EØS, i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

Der opstod en fejl ved hentning af captcha-billede
Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.