Skip to main content

Guide: Sådan tyverisikrer du en lastbil

Som virksomhedsejer i transportbranchen har sikkerheden stor betydning, fordi dine medarbejdere ofte er alene på vejene. Men hvordan beskytter du dine medarbejdere og varer, så de undgår ulykker, trusler og tyverier? Vores guide hjælper dig med at få styr på sikkerheden.

Udgivet
  1. Få bedre tryghed på vejene med assistancetryk

Et assistancetryk er en god løsning til chauffører, der bruger en stor del af deres arbejdsdag alene. Et assistancetryk kan typisk sidde på håndleddet som et armbåndsur eller i et bælteclips. Hvis uheldet er ude, trykker medarbejderen på knappen, hvorefter der ringes til Securitas’ kontrolcentral, hvor vores operatører vil håndtere opkaldet og reagere efter aftalt forholdsordre. Assistancetrykket kan også afsende en SMS til chaufførens leder eller virksomhed ved behov. Desuden kan assistancetryk fås med en ”man down”-funktion, der selv registrerer, hvis chaufføren fx falder eller kommer ud for en ulykke, der gør, at de ikke er i stand til selv at trykke på knappen.

 

 

  1. Sikkert arbejdsmiljø for chaufførens skyld

Sørg for, at dine medarbejdere har et trygt arbejdsmiljø. Mange risici opstår i forbindelse med af- og pålæsning, især ved transport af tungere varer. Noget af sikkerhedsansvaret påhviler også modtageren af varerne, men det er vigtigt, at du som arbejdsgiver påtager dig din del af ansvaret, så det er sikkert at laste og losse. Lastbilen og dens løfteanordning skal være sikker og kontrolleres regelmæssigt, og chaufføren skal have den viden og de tilladelser, som kræves, for at kunne laste, losse og køre.

Sidst, men ikke mindst – træthed bag rattet udgør en stor fare for trafikken. Sørg for, at de chauffører, som kører lange strækninger, har tilstrækkelig adgang til hvile mellem arbejdsperioderne. 

 

 

  1. Tryg transport af følsomme varer

Afhængig af hvad du transporterer, er det også vigtigt, at chaufføren har en god viden om, hvordan følsomme varer skal håndteres. Hvis I transporterer letantændelige eller kemiske stoffer, skal chaufføren vide, hvordan de håndteres, så ulykker kan undgås.

Hvis ulykken alligevel sker, skal medarbejderne have været på kursus i at slukke brande og håndtere konkrete situationer. Du skal desuden sørge for, at lastbilen er udstyret med brandslukker og andet sikkerhedsudstyr. Her kan Securitas hjælpe med alt fra uddannelse til korrekt udstyr.

 

 

  1. Kontrollér med Geofence, at bilen kommer frem

Er du nervøs for, at nogen bemægtiger sig lastbilen, eller at den kommer på afveje? Så kan du anvende Geofence, et virtuelt hegn langs med den vej, hvor lastbilen forventes at køre. Hvis lastbilen afviger fra den planlagte rute, sendes der en alarm til kontrolcentralen, og der sendes en vagt ud, som kontrollerer, hvad der er sket.

 

 

  1. Husk at sikre lageret, inden ulykken sker

Hvis din virksomhed også har tilknyttede lagerlokaler, findes der flere muligheder for at øge trygheden. Lageret indeholder et risikofyldt miljø, og det kan betyde store omkostninger, hvis ulykken sker. Derfor bør du gennemtænke alle situationer, lige fra systematisk brandbeskyttelsesarbejde til kurser og politikker, som forhindrer ulykker. Læs mere om sikkerhed på lageret:

 

Få hjælp hos en sikkerhedspartner

Securitas kan hjælpe dig med en helhedsorienteret tilgang til sikkerheden. Oplys dit telefonnummer herunder, så vender vi tilbage med en plan.

 

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.