Skip to main content

Ni fordele ved videoovervågning i transportbranchen

Måske føler du dig usikker på, hvad der sker under virksomhedens transporter? Videoovervågning giver mange fordele, når du gerne vil skabe et mere effektivt og sikkert miljø for din medarbejdere, lokaler og varer. Her får du ni gode grunde til at etablere videoovervågning, når du driver en transport- og logistikvirksomhed.

Udgivet

Overvågningskameraer er et almindeligt hjælpemiddel til at opnå sikre transporter. De effektiviserer bl.a. varebehandlingen, aflaster andre sikkerhedstiltag og virker afskrækkende på kriminalitet. Eftersom du får bedre styr på din forretning, gør kameraerne dig også mindre stresset som indehaver af virksomheden. Nedenfor har vi listet de største fordele ved videoovervågning og kommer med tips til de bedste måder at sikre din virksomhed på. Døgnet rundt.

 

Ni fordele ved videoovervågning af din transport

 

  1. Forebyg indbrud og hærværk

Med overvågningskameraer inde i dine erhvervslokaler og rundt om dem skaber du et trygt miljø og forebygger indbrud. Tænk også på at markere med skilte, at der er overvågning. Det er vigtigt i forhold til folks privatliv og virker desuden afskrækkende.

 

  1. Begræns tyveri

Har du problemer med varer, som forsvinder, kan en overvågning af varebehandlingen nemmere give dig et overblik over problemet. Lige som med indbrud har kameraer den effekt, at de virker afskrækkende og begrænser internt tyveri.

 

  1. Kontrollér, hvem der kommer ind i og ud

For personer, der tager imod leverancer, er det en tryghed at vide, hvilke køretøjer der kommer ind på området. Har I kameraer ved porte og døre og monitorer indenfor ved I, hvem der kommer på besøg på området. Med fjernåbning kan I ved hjælp af videokameraet åbne for autoriserede personer uden selv at være til stede. Afventer I en leverance om natten, kan lastbilens indregistreringsnummer godkendes i forvejen, så den uden videre får adgang. Securitas kan hjælpe dig med at overvåge leverancen, indtil lastbilen har forladt området igen.

 

  1. Få styr på, hvad der foregår

Hvordan ser der ud inde i lokalerne og udenfor? Hvordan går det med rengøringsrutinerne? Når du har monteret videokameraer, kan du let se, hvad der foregår i dine lokaler. Videokameraer uden for lokalerne kan desuden fortælle om særlige hændelser, fx hvis det har sneet om natten. I den situation kan du sørge for, at sneploven kommer tidligt nok frem, så transporterne kan foregå som planlagt.

 

  1. Find pakker, og opdatér kunder i realtid

Kameraer styrer nemt logistikken til dine leverancer. Med kameraer, som scanner stregkoder, kan du få at vide, hvilke leverancer der ligger i dine lokaler, så du kan styre arbejdet mere fleksibelt. Slutkunderne kan herefter modtage automatiske opdateringer om, hvor deres varer befinder sig. Leder du efter en bestemt pakke, kan kameraer også anvendes til at afsøge området for den pågældende stregkode eller en bestemt farve eller størrelse.

 

  1. Få hurtig information, og træf de rigtige foranstaltninger

Du og kontrolcentralen kan med hjælp fra kameraer hurtigt fastslå, hvad årsagen er til en alarm, så du kan træffe de rigtige foranstaltninger. Opstår der fare, kan du se, hvad der foregår, og du kan afkorte hændelsesforløbet og dermed nedsætte risikoen for alvorlige skader. Hvis alarmen starter ved en fejl, kan videoovervågning hjælpe jer med at nå frem til den rigtige konklusion og udelukke mistanke om indbrud. 

 

  1. Skab et trygt arbejdsmiljø for dine medarbejdere

Når du har kameraer strategisk placeret i området, øger du sikkerheden og følelsen af tryghed hos dine medarbejdere. Tunge løft, glatte underlag og trafikrelaterede risici er almindelige former for ulykker inden for transportbranchen. Med kameraer kan ulykker opdages hurtigere.

 

  1. Optagelser - et vigtigt bevismateriale

Hvis en vare leveres i defekt stand, kan det være svært at vide, hvor fejlen er sket. Med videoovervågning kan du let se, hvor i leverancekæden tingene er gået galt. Video fra overvågningskameraer er samtidig en af de mest almindelige former for bevismateriale, når der er mistanke om kriminalitet mod virksomheder. Hvis der sker noget med din virksomhed eller dine medarbejdere, så har du bevismateriale i form af optagelser, som kan videregives til politiet. Du kan også give dit forsikringsselskab adgang til materialet, så det kan opklares, hvad der er sket, og du kan få udbetalt en eventuel erstatning.

 

  1. Identificér bevægelser uden for dine lokaler

Med intelligent videoanalyse får du en funktion, som identificerer bevægelsesmønstre og adfærd og hurtigt konstaterer, om der er et indbrud i gang, eller om det bare er vejret, der driller uden for din bygning. Securitas' videoanalysefunktion kan også indstilles, så optagelsen begynder nogle få sekunder inden selve bevægelsen.

 

Få hjælp hos en tryg sikkerhedspartner 

Securitas hjælper dig med sikkerheden hele vejen rundt. Vi har både ekspertisen og det sikkerhedsudstyr, der er brug for. Når virksomheden udvikler sig, hjælper vi dig med at opgradere dine sikkerhedsløsninger, efterhånden som behovene ændres. På den måde kan du altid føle dig tryg og fokusere på din forretning.

 

 

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.