Skip to main content

Hvad skal du vide om hjertestartere til din virksomhed?

Gør din virksomhed sikrere med en hjertestarter. I denne artikel vil du lære mere om, hvorfor det er vigtigt at have en hjertestarter i din virksomhed, hvordan den virker, og forstå betydningen af den forskel, en hjertestarter kan have for dine medarbejderes tryghed og sikkerhed.

Udgivet

Hvorfor bør du investere i en hjertestarter til din virksomhed?

Når du investerer i en hjertestarter til din virksomhed, øger du trygheden for dine medarbejdere, kunder og andre besøgende.

Ved at tænke hjertestartere ind som en vigtig del af din virksomheds samlede sikkerhed, signalerer du ikke kun overfor dine medarbejdere og kunder, at du prioriterer deres sikkerhed og tryghed højt, men det kan faktisk være med til at redde liv.

Chancerne for overlevelse kan øges med 50%, hvis man anvender en hjertestarter inden for de første 5 minutter ved hjertestop, viser tal fra ERC (Det Europæiske Råd for Genoplivning). Har du en hjertestarter opsat og let tilgængelig i din virksomhed, kan det derfor have en afgørende og livreddende effekt.

Hvad er en hjertestarter?

En hjertestarter fungerer ved at levere et elektrisk chok, der genstarter hjertets normale rytme, når det stopper med at slå korrekt. Den kan altså være afgørende for at redde livet for en person, der kommer ud for et pludselig hjertestop.

En hjertestarter genstarter hjerterytmen ved hjertestop og kan sikre hurtig livreddende behandling, inden redningspersonalet kommer frem.

Du bør derfor prioritere at have en hjertestarter let tilgængelig i din virksomhed, da den kan være afgørende for at redde liv, hvis en medarbejder eller en kunde pludselig får hjertestop.

Den gør det muligt for medarbejdere og kunder hurtigt at modtage livreddende behandling, inden redningspersonalet kan komme frem.

Hvordan bruger man en hjertestarter?

Det er let at bruge en hjertestarter, også selvom du aldrig har prøvet det før. Hos Securitas anbefaler vi at du vælger en fuldautomatisk hjertestarter, som selv afgiver stød, hvis det er nødvendigt. På den måde kan førstehjælperen nemlig nøjes med at koncentrere sig om hjertemassagen, mens hjertestarteren selv og automatisk afgiver stød.

  • CardiAid hjertestarteren er helt sikker at bruge, også for dem, der aldrig har brugt en hjertestarter før
  • Hjertestarteren starter automatisk, når låget åbnes og guider dig igennem hele processen med klare og rolige instrukser
  • Du vil blive bedt om at udpakke og placere elektroderne og placere dem på personen
  • Hjertestarteren analyserer personens hjerterytme og vurderer, om der skal afgives stød
  • Det eneste du skal gøre selv er at give hjertemassage

Selvom det er lettere at bruge en hjertestarter, end de fleste måske tror, tilbyder Securitas også kurser i brugen af hjertestarter og livreddende førstehjælp. Med et introduktionskursus bliver du fortrolig med hele processen, så du også kan redde liv.

Gør en hjertestarter egentlig en forskel?

Hver dag rammes omkring 14 personer af hjertestop uden for et hospital. Tal fra Hjerteforeningen viser, at hurtig reaktion er afgørende for overlevelseschancerne.

Med hjerte-lunge redning og stød fra en hjertestarter før ambulancen ankommer, overlever 1 ud af 3. Uden genoplivning før ambulancen ankommer, overlever 1 ud af 17.

En hjertestarter i din virksomhed kan derfor have en stor effekt, hvis en person falder om med hjertestop.

Vil du vide mere om, hvordan du får opsat en hjertestarter i din virksomhed?

Skab tryghed med en hjertestarter allerede i dag. Kontakt vores salgskonsulenter ved at udfylde formularen her på siden, eller ring til os på telefon 7226 8310, hvis du vil høre mere.

Her kan du også mere rådgivning om vedligeholdelsen, dine muligheder for serviceaftaler og blive vejledt i, hvor og hvordan hjertestarteren placeres bedst i din virksomhed.

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.