Skip to main content

Guide: Sådan sikrer du bedst din byggeplads

Undgå unødige projektforsinkelser med den rette, samlede sikkerhedsløsning. Læs mere om, hvordan du bedst sikrer din byggeplads ved hjælp af bl.a. hegn og porte, adgangskontrol, mobil videoovervågning, management systemer samt fasvagt og patruljevagt.

Udgivet

Derfor er den rette sikring af byggepladsen vigtig for dit byggeprojekt

Byggepladser er udsatte områder, der er sårbare over for en række sikkerhedsrisici, herunder tyveri, hærværk og uautoriseret adgang. Hos Securitas forstår vi vigtigheden af at beskytte din byggeplads og de værdier, den indeholder.

Hvis du ønsker at reducere risikoen for forsinkelser, sikre effektiv ind- og udgangskontrol og beskytte dine medarbejdere mod potentielle sikkerhedsrisici, bør du læse med her.

I denne artikel fokuserer vi på, hvordan byggepladser kan:

  • Minimere risikoen for projektforstyrrelser og forsinkelser
  • Effektivisere kontrol med adgang til og fra byggepladsen
  • Beskytte værdifuldt udstyr, værktøj og materialer mod tyveri og skade
  • Sikre medarbejdernes sikkerhed og sundhed

Læs mere om vores sikkerhedsløsninger til byggeri her.

Sådan kan du undgå tyveri af byggematerialer og maskiner

En byggeplads kan ofte være svær at sikre optimalt. Den kan dække over et stort areal, der kan gøre det besværligt at få sikret hele pladsen mod uønsket indtrængen. 

Tyveri af byggematerialer, værktøj eller maskineri kan medøre store projektforsinkelser. Hvis ikke medarbejderne har sit værktøj eller de materialer, de skal bruge, kan der opstå unødige forsinkelser - og ofte medføre ekstra omkostninger til projektet.

For reducere risikoen for tyveri kan du implementere flere forskellige sikkerhedsløsninger og tiltag. For det første bør du beskytte perimeteren omkring pladsen med hegnssikring, der kan fungere som første barriere mod uønsket indtrængen på pladsen. Derudover kan du øge sikkerheden yderligere med passagesikring, adgangskontrol og porte, der i kombination med hinanden fungerer som en effektiv forhindring mod uønskede gæster.

Kontakt os for at høre mere.

Ønsker du at have endnu mere kontrol over, hvem der kommer og går på pladsen og føre kontrol med ind- og udgang, bør du overveje at investere i vagtpersonale. Vagter på pladsen kan hjælpe med at holde et vågent øje, assistere med at foretage ind- og udgangskontrol og reagere på hændelser, skulle der opstå en kritisk situation.

Læs mere om vores vagtydelser.

En anden mulighed er at investere i et management-system som Securitas C-camp. Systemet er koblet op på adgangskontrollen og registrerer derfor automatisk alle, som kommer og går. På den kan du nemt og hurtigt dokumentere, hvor meget tid underleverandører bruger på pladsen, hvem der er mødt og meget mere. 

Reducér risikoen for brand og personskader med brandsikring og førstehjælp

Byggepladssikring omfatter ofte flere forskellige typer af brandsikring. En brand på pladsen kan have store konsekvenser for byggeriet - og ikke mindst for de merbejdere, der arbejder der.

Derfor er det vigtigt hurtigt at kunne handle, hvis der mod forventning skulle opstå en brand. Du bør derfor sikre dig at have det rette brandslukningsudstyr indenfor rækkevidde, hvis uheldet er ude. Hos Securitas leverer vi alle typer af brandslukningsudstyr, både håndholdte brandslukkere, brandslanger og andet brandslukningsmateriel.

Udover brandsikkerheden skal du også tænke på personsikkerheden. Hvis en medarbejder kommer til skade, eller pludseligt falder om med hjertestop, skal du hurtigt kunne hjælpe og sætte ind med de rette værktøjer.

Securitas leverer alle former for førstehjælpdsudstyr og hjertestartere. Vi afholder derudover også kurser i både brandslukning og førstehjælp.

Læs mere om vores brandløsninger.

Skab tryghed med effektiv områdeovervågning af byggepladsen

Selvom både perimetersikring, porte, adgangskontrol og vagter har en effektiv og præventiv effekt på tyveri, kan du øge sikkerheden yderligere med professionel videoovervågning af byggepladsen.

Du kan med vores mobile videoovervågning, hvor kameraer er opsat i en mast i et videotårn, hurtigt opsætte og iværksætte overvågning af din byggeplads. Vores videotårne er derudover koblet op til kontrolcentralen, som ved alarm hurtigt kan kigge med - og derudover foretage anråb til eventuelt observerede personer på pladsen.

Med videoovervågning af din byggeplads sikrer du ikke kun dokumentation af eventuelle hændelser, du får også en synlig og præventiv effekt for potentielle gerningsmænd. Overvågnigen er synlig og kan ofte være nok til, at en mulig indbrudstyv holder sig væk fra området.

Læs mere om videoovervågning.

Opsummering

Byggepladssikring kan være en omfattende øvelse, der skal tage højde for mange forskellige risici. Ved at kombinere perimetersikring med adgangskontrol, porte, videoovervågning, brandsikring og vagter, kan du reducere risikoen for tyveri, projektforsinkelser og samtidig øge trygheden og sikkerheden for medarbejderne.

Hvis du har brug for hjælp eller ønsker at få et uforpligtende tilbud, kan du kontakte en af vores sikringsrådgivere. Brug formularen her på siden, eller ring til os på telefon +45 7226 8310 for at høre mere om mulighederne for sikring af din virksomhed.

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.