Skip to main content

Overvåg din butik før indbrudstyven får adgang

Er du bekymret for, at der skal ske noget i din butik, når du ikke er der? Alarmsystemer med overvågningskameraer forebygger indbrud, samtidig med at du og dine medarbejdere kan føle jer trygge på arbejdspladsen. Her kommer otte gode råd til hvorfor du skal overveje smart videoovervågning til din butik.

Udgivet

Otte fordele ved videoovervågning

 

1Kameraer virker afskrækkende mod indbrud og hærværk

De fleste indbrud planlægges i forvejen, og gerningsmænd tjekker ofte omgivelserne for at se, hvor der er mindst beskyttelse. Videoovervågning og skiltning af overvågning virker derfor proaktivt mod indbrud. Det er også et faktum, at hærværk og vandalisme mod lokaler og fast ejendom reduceres med videoovervågning. Præcis som ved indbrud har overvågning en afskrækkende effekt, som får gerningsmændene til at søge videre til andre områder, som er mindre sikret. Hvis kameraet ikke afskrækker gerningsmanden fra at begå kriminalitet, har du i hvert fald taget ham eller hende på fersk gerning.

 

 

2. Kameraer kan begrænse rapseri og internt tyveri

Rapseri er almindeligt forekommende i mange butikker. Med kameraer har du og dine medarbejdere styr på, hvad der sker i de dele af butikken, som I ikke har direkte opsyn med. Desværre er det ikke ualmindeligt, at også medarbejdere stjæler varer. Internt tyveri udgør 15% af butikkens samlede tyveri. Uanset hvem der står bag, så virker kameraet afskrækkende og nedsætter risikoen for, at personen tør slå til.

 

 

3. Få styr på, hvor mange kunder der er, og hvordan de bevæger sig rundt

Ved hjælp af business intelligence og kameraer kan man gøre alt, lige fra at beregne antallet af besøgende til at registrere, hvordan kunderne bevæger sig rundt i lokalerne. Systemet kan eksempelvis hjælpe medarbejderne med at forstå, hvor der er mest brug for dem. Kameraet kan registrere, om køen er lang, og informere medarbejdere hvis en kunde venter på assistance ved kassen.

 

 

4. Kameraer giver omkostningseffektiv beskyttelse

Videoovervågning kan spare dig for unødige omkostninger. Her registreres hændelser, som ellers havde fået alvorlige og kostbare konsekvenser, fx skader på lokaler og medarbejderes sikkerhed. Desuden hjælper overvågningen dig med at identificere falske alarmer, så du hurtigt kan stoppe eventuelle udrykningskøretøjer, inden de bruger tid på de forkerte ting. Derudover holder kameraer fuldstændigt opsyn med din virksomhed døgnet rundt. 

 

 

5. Du får hurtig information og kan træffe de rigtige foranstaltninger

Det er ikke altid nødvendigt at ringe til alarmcentralen, når alarmen lyder. Du kan med kameraer hurtigt identificere, hvad årsagen er til en alarm, og du kan dermed træffe de rigtige foranstaltninger. Opstår der en fare, kan du afkorte hændelsesforløbet, så risikoen mindskes for alvorlige skader på både besøgende, varer og selve butikken. Hvis alarmen går i gang ved en fejl, kan kameraer hjælpe dig med at nå frem til den rigtige konklusion og dermed udelukke en mistanke om kriminalitet. 

 

 

6. Bevismateriale til politiets arbejde og forsikringsselskabet

Videoer fra overvågningskameraer er en af de mest almindelige former for bevismateriale, når der er mistanke om kriminalitet mod virksomheder. Sker der noget med din virksomhed eller dine medarbejdere, så har du optaget bevismateriale, som kan videregives til politiet. Du kan også give dit forsikringsselskab adgang til materialet for at opklare, hvad der er sket, og få udbetalt eventuel erstatning. Jo hurtigere forsikringsselskabet kan nå frem til en konklusion, jo hurtigere får du erstatning for mistede værdier. 

 

 

7. Trygt miljø for både medarbejdereog kunder

Når du har kameraer strategisk placeret i din butik, øger du sikkerheden og følelsen af tryghed hos dine medarbejdere. Kameraer virker afskrækkende og dokumenterer samtidig kriminalitet. Desuden hjælper de medarbejderne med at træffe trygge beslutninger. Kameraer rundt om butikken giver også større tryghed, når den sidste person låser, slår alarmen til og forlader arbejdspladsen. Sælger din butik varer, som er attraktive for tyve, og som gør, at kunderne føler sig utrygge, så signalerer kameraer, at du prioriterer deres tryghed.

 

 

8. Kameraer registrerer bevægelser uden for din butik

Ligger din butik afsondret? Uvejr og dyr kan støje og lave rod uden for bygningen. Med intelligent videoanalyse får du en funktion, som identificerer bevægelsesmønstre og adfærd og hurtigt kontrollerer, om der er et indbrud i gang, eller det er noget helt andet. Securitas' videoanalysefunktion kan også indstilles, så optagelsen begynder nogle få sekunder inden selve bevægelsen.

 

 

Få hjælp hos en tryg sikkerhedspartner 

Securitas hjælper dig med sikkerheden 360° rundt. Vi har både ekspertisen og det sikkerhedsudstyr, der er brug for. Når virksomheden udvikler sig, hjælper vi dig med at opgradere dine sikkerhedsløsninger, efterhånden som behovene ændres. På den måde kan du altid føle dig tryg og fokusere på din forretning.

 

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.