Skip to main content

Sådan sikrer du din butik

Der er masser at gøre i butikken hver dag. Men en god idé er også at skrive en opdatering af sikkerheden på to do-listen. For selv om du allerede har et sikkerhedssystem, så ændrer behovene sig med tiden, og der kan komme nye og bedre løsninger på markedet. Her får du syv tips, der kan opgradere sikkerheden – allerede i dag.

Udgivet

Sikkerhedsteknologien udvikler sig hurtigt, og mange af de teknisk avancerede og effektive sikkerhedsløsninger er i dag meget mere tilgængelige end for et par år siden. Det kan være en god idé at undersøge, hvilke nye produkter der er på markedet, og om de passer til forholdene i din butik. Har du styr på alarmsystemet, vagtordningen og hvordan du øger trygheden for dine medarbejdere med overvågningskameraer og overfaldsalarm? 

 

1. Er alarmens udløbsdato overskredet?

Er det længe siden, alarmen gik sidste gang? Husk, at din tyverialarm ikke holder evigt. Som med al anden teknik er der behov for en opdatering med jævne mellemrum. Glem heller ikke, at din forsikring stiller krav om, at du har en godkendt tyverialarm i en bestemt klasse. Hvis forudsætningerne i virksomheden har ændret sig, har du måske behov for at opgradere til et højere sikringsniveau. 

 

2. Overfaldsalarm, som gør alenearbejde mere sikkert

Har du tjek på, om de medarbejdere, som arbejder alene på sene aftener, føler sig trygge? Selv om du allerede har bestemte sikkerhedsløsninger, kan ekstra beskyttelse af medarbejdere, som arbejder alene, give en større tryghed. Køb en bærbar overfaldsalarm – så kan dine medarbejdere komme i kontakt med kontrolcentralen eller en vagt med et enkelt tryk på knappen. På den måde er hjælpen aldrig langt væk. 

 

3. Fungerer brandsikkerheden?

Kan dine brandslukkere klare en brand? Kontrollér, at din brandbeskyttelse og dit udstyr fungerer, som det skal. Hvis du har større lokaler med tilstødende rum, kan du serieforbinde brandalarmer, så hvis en brandalarm registrerer en brand, sender den et signal videre til de øvrige tilsluttede alarmer. En smart måde at øge trygheden på og nedsætte risikoen for en alvorlig skade. 

 

4. Skift fra nøgler til et smart adgangskontrolsystem

Er du bekymret for nøgler, som forsvinder, og at nogen kan komme ind i lokalerne efter lukketid? Hvis du skifter til et smart adgangskontrolsystem, skal du aldrig tænke på det igen. Skulle et adgangskort komme på afveje, kan det hurtigt spærres, og så er det problem løst. Det er også nemt at få overblik over, hvem der har adgang til lokalerne og begrænse, hvem der må opholde sig i bestemte afdelinger af lokalerne.

 

5. Brug kameraovervågning til flere ting

Mange butiksindehavere vælger at installere overvågningskameraer for at forebygge indbrud og for at have bevismateriale, hvis noget sker. Men kameraerne kan også øge trygheden på flere andre måder. Når personalet lukker for butikken, kan det være rart at kunne se, hvad der sker uden for døren, mens man låser og aktiverer alarmen. Med en smart videoanalyse kan systemet identificere bevægelsesmønstre og hurtigt vurdere, om der er et indbrud i gang.

 

6. Vagter giver øget tryghed

En anden måde at øge trygheden på er at lade en vagt besøge butikken udenfor åbningstiden. Vagten kan gå en runde udenfor eller indenfor og sikre, at alt er, som det skal være. Du kan også bede om udgangskontroller, der kan hjælpe med at nedsætte risikoen for tyveri. Læs mere om sikkerhedsløsninger for butikken.

 

7. Ekstra tjek direkte på mobilen

Du ved nok allerede, at du kan tjekke din butik og din sikkerhedsløsning direkte på din mobil? Med din Securitas-app kan du kontrollere videoovervågning, låse, alarmer, temperaturer og belysning direkte på mobilen. Appen kan også sende notifikationer, som du selv vælger til og fra. På denne måde har du altid styr på butikken - uanset hvor du er. 

 

Vil du vide hvilke sikkerhedsløsninger, der passer bedst til dig?

Securitas har lang erfaring med tilpassede sikkerhedsløsninger og hjælper dig med det hele – lige fra at vælge produkter og installere dem, til at uddanne dit personale og tilbyde vedligeholdelsesservice. Med Securitas som partner får du en enkel og tryg hverdag, så du kan fokusere på din forretning. Når du først har besluttet dig, tager vi os af resten.

 

Vil du have hjælp til sikkerheden? Oplys dit telefonnummer, så ringer vi til dig.  

 

 

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.