Skip to main content

Skab et sikkert arbejdsmiljø for alle ansatte

Føler alle i din virksomhed sig trygge? Når du tager dig af dine medarbejderes sikkerhed og sundhed, er det ret sandsynligt, at de også tager sig bedre af din virksomhed. Og hvis du sørger for, at der ikke sker noget, kan de fokusere på at passe deres arbejde. Bliv klogere på forholdet mellem medarbejdertilfredsheden og sikkerheden i din virksomhed.

Udgivet

Forbedret medarbejdertilfredshed

Medarbejdertilfredshed er blevet grundigt undersøgt gennem mange år og verden over i forskellige typer af virksomheder. Resultaterne er superinteressante, og er obligatorisk læsning for dig, der godt ved, at tilfredse medarbejdere er en forudsætning for at skabe succes for din virksomhed.

Skab en kultur for sikkerhed og trivsel

Der er mange veje til dine medarbejderes hjerter. Selvfølgelig skal alt det basale være i orden, når vi taler medarbejdertilfredshed: arbejdstider, løn, firmakultur, kommunikation og ledelse er hjørnestenene, som alt andet bygger på. Men hvad er ellers uundværligt, når du vil skabe en sikker og tryg arbejdsplads med et godt arbejdsmiljø? Når alt det basale er på plads, og frynsegoderne delt ud, hvilke grundlæggende behov mangler så stadig at blive opfyldt? Hvordan får du succes – og får tallene i den interne tilfredshedsmåling til at gå gennem loftet?

Hvad er et sikkert arbejdsmiljø?

Et sikkert arbejdsmiljø er en forudsætning for, at medarbejderne kan udføre deres arbejde uden frygt for skader eller ulykker. For virksomheder betyder et sikkert arbejdsmiljø forbedret produktivitet og reduceret fravær, hvilket skaber en positiv arbejdspladskultur.

Det er ligesom med alt andet i vores liv. For at blomstre, er vi nødt til at føle os sikre. Mad og drikke og tag over hovedet er uundværligt, hvis vi vil overleve. Følelsen af tryghed og sikkerhed giver os mulighed for at udleve vores fulde potentiale. At skabe medarbejdertilfredshed og få mest muligt ud af dine medarbejdere kræver, at de føler sig sikre i alle betydninger af ordet.

Effektiv kommunikation på arbejdspladsen

Sikkerhed på jobbet er måske ikke så simpelt, som det lyder. Nogle af dine medarbejdere vil ikke skænke sikkerhed en tanke, andre leder som det første efter nødudgangen, når de begynder i din virksomhed. Hemmeligheden er at have sikkerhedsforanstaltninger på plads. Fortæl dine medarbejdere, hvor højt sikkerheden prioriteres, og hvordan I forebygger ulykker. Dine medarbejdere bliver simpelthen mere tilfredse, når de ved, at de er en på sikker arbejdsplads, og at ledelsen går op i at skabe et sikkert arbejdsmiljø. Fra brandalarmer til alle slags basis sikkerhedløsninger og vedligeholdelse.

Den rigtige sikkerhedsløsning

At få dine medarbejdere til at føle sig trygge på arbejdspladsen forudsætter nogle grundlæggende sikkerhedsløsninger – men der er en forskel, afhængig af hvilken type virksomhed, du har. For eksempel er der forskel på, hvor meget sikkerhed en lille detailforretning og et lager kræver. Hvis du har en detailforretning, anbefaler vi overvågning 24/7. Har du et lager, hvor personalet har skæve arbejdstider og nogle gange arbejder alene? Så kan yderligere sikkerhed være en god ide. Alt dette er vigtige overvejelser, når du introducerer sikkerhed på arbejdspladsen.

Sådan starter du på at gøre dine medarbejdere trygge og sikre

Rom blev ikke bygget på en dag. Du kan altid lægge ud med en mindre alarmpakke og en basis sikkerhedsløsning. Det kan forebygge indbrud på en lille lokation – for eksempel en detailforretning eller et kontor. Et alarmpanel med sirene, en åbningskontakt, en bevægelsessensor med kamera, enkel installation, overvågning fra kontrolcentral 24/7, service og vedligehold og fri vagtservice med hurtig udrykning. Det er vores basismodel, som vi arbejder ud fra, når vi sikrer, at din virksomhed har den nødvendige sikkerhed. Hvis du har brug for mere inspiration, kan du altid læse vores guide, hvor vi gennemgår alle de vigtige ting, du skal vide, når du vælger en sikkerhedsløsning til din virksomhed.

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.