Hvad er forskellen på et vagtfirma og en sikkerhedsleverandør?

Det kan være svært at kende forskel på et vagtfirma og en sikkerhedsleverandør, når du skal vælge den bedste sikkerhedsløsning til din virksomhed. Derfor har vi spurgt vores Sikkerhedsekspert Kim Ellesø om forskellen, og hvornår du skal vælge hvad.

Kim Ellesø

Kim Ellesø er Sikkerhedsrådgiver med 21 års erfaring inden for sikkerhedsbranchen. Til daglig rådgiver han private og offentlige virksomheder om, hvordan de bedst sikrer deres virksomhed mod indbrud, hærværk, brand etc.

Hvad er et vagtfirma?

Et vagtfirma er din vagthund, der holder øje med dine bygningers døre og vinduer. Som rykker ud, når din tyverialarm går. Det kan også være et firma, der tilbyder en fastvagt til din butik eller center, som holder øje med butikstyve. Eller måske en portvagt til at kontrollere, hvem der får adgang til din virksomhed. Vagten kan rundere din ejendom efter lukketid og sikre, at alt er, som det skal være. Et vagtfirma er ofte en lokal leverandør, som arbejder i et bestemt område i Danmark.

Hvad er en sikkerhedsleverandør?

En sikkerhedsleverandør kan hjælpe dig med de samme opgaver som et vagtfirma, men den kan også skræddersy individuelle løsninger alt efter, hvilken sikkerhed din virksomhed har brug for. Det kunne være alt lige fra alarmer, alarmudrykning fra kontrolcentralen, videoovervågning, adgangskontrol, fastvagt, patruljevagt og reception til callcenter-service.

En sikkerhedsleverandør kan hjælpe dig med at få et samlet sikkerhedsset-up til alle dine forretninger, butikker eller bygninger på landsplan. Så hvis din virksomhed vokser eller får nye lokationer, kan en sikkerhedsleverandør hurtigt skalere op på fx vagter eller teknisk udstyr. Securitas har med årene udviklet sig fra at være et vagtfirma til at være en sikkerhedsleverandør med totalløsninger, der samler alle dine sikkerhedsløsninger ét sted.

Hvornår skal du vælge hvad?

Hvis du fx er en mindre forretning med kun et kontor, en butik eller et lager, der skal sikres og forebygges mod indbrud, så kan det give mening at vælge et vagtfirma, som er lokale og kender dit område.

Har du derimod flere lokationer som fx autoforhandlere, centre, hoteller, fabrikker, byggepladser eller andre større bygninger, hvor du både ønsker videoovervågning, adgangskontrol og vagter, så kan det være fordelagtigt at vælge en sikkerhedsleverandør, som har ressourcerne til at skalere op på vagter og teknologi, når der er brug for det, og som kan dække flere områder i landet.

Når du vælger en sikkerhedsleverandør, får du alt samlet ét sted, én faktura til din økonomiafdeling og én kontaktperson, som du altid kan ringe til.

En anden fordel ved at vælge en sikkerhedsleverandør er, at du kan få overblik og statistik over antal alarmer og udrykninger ved at logge ind på en samlet webportal, der samler alle informationer fra hele dit sikkerhedsset-up ét sted. Fremfor at du er nødt til at se på de forskellige services enkeltvist. Du kan se billederne fra videoovervågningen og få et mere præcist trusselsbillede.

Har du nogle spørgsmål til, hvordan du bedst sikrer din virksomhed, er du velkommen til at kontakte vores salgsafdeling på +45 7027 0727.

Kontakt os for mere information
*
*
*
Hvad bruger vi dine personlige data til?
Når du trykker på "send", accepterer du samtidigt, at Securitas håndterer dine personlige data

Når du vælger en teknisk sikkerhedsløsning fra Securitas, kan du regner med, at alle elementer altid fungerer.

Vil du vide mere om vores sikkerhedsteknologi?

Vagter fra Securitas er servicemindede og ansvarsfulde. Vi tilbyder faste vagter, også for kortere perioder.

Vil du vide mere om vores sikkerhedsvagter?