Skip to main content

Overvågningssystem: Hvad er et radarhegn?

Søuhyrer, voldgrave, høje mure, pigtrådshegn eller hønsenet – i gamle dage var det fysiske hegn, som skulle holde ubudne gæster og tyveknægte ude. I dag er det hele teknologisk, og ved hjælp af elektroniske radarhegn kan du nemt overvåge dit område.

Udgivet
20 august 2020 00:00

 

Vi har spurgt vores tekniske sikkerhedsekspert Danny Egedahl Nordentoft om overvågningssystemer, og hvilken værdi du får med et overvågningssystem som radarhegn.

Danny Egedahl Nordentoft er i dag salgschef for Totalløsninger hos Securitas Danmark og har arbejdet med tekniske sikkerhedsløsninger i mere end 15 år. Til daglig rådgiver han private og offentlige virksomheder om bl.a. videoovervågning, overvågningssystemer, adgangskontrol og tyverialarmer.

 

Perimetersikring med virtuelt radarhegn – sådan virker det

Mange virksomheder har en grund eller en bygning, som kræver ekstra beskyttelse. Det kan være en medicinalvirksomhed, som får krav fra sundhedsmyndighederne om at sikre sin grund med perimetersikring. Det kan være en autoforhandler, som har biler opbevaret til flere tusinde kroner. Fødevarevirksomheder med fortrolige ingredienser eller giftstoffer. Alle værdier, som kræver høj sikkerhed og overvågning. Men hvad er traditionel perimetersikring?

Perimetersikring er fysiske hegn, barrierer, volde eller sten. En elektronisk perimetersikring kunne fx være automatiske termiske kameraer, der kan detektere bevægelse og varme.

Perimetersikring gør, at du hurtigt kan se, om der er nogen, som er ved at bryde ind på din virksomheds område.

”Derfor anbefaler jeg i nogle tilfælde virksomheder at vælge et virtuelt radarhegn, hvor radaren kan følge bevægelse og afkode bevægelsesmønstre for den ubudne gæst, som er trådt ind på området. Rent teknisk er radaren forbundet til et styrbart overvågningskamera, som kan dreje i den retning, hvor alarmen er gået”, siger Danny Egedahl Nordentoft.

Nu tænker du sikkert, hvad hvis en ræv eller et andet dyr kommer ind på området? Kimer alarmen så? Nej, det gør den ikke, for radaren er intelligent og kan skelne mellem dyr og mennesker.

Radarhegnet bliver typisk slået til efter virksomheden lukker. Medarbejdere kan kun få adgang med et gyldigt elektronisk adgangskort herefter.

 

Hvilken værdi får du med radarhegn, som dit overvågningssystem?

Radarteknologien er forholdsvis ny i forhold til sikring, og det er en økonomisk fordel, fordi du kan dække større områder med radar.

Når du vælger radarhegn som overvågningssystem, kan du efterleve sikkerhedskravet fra myndigheder om en komplet sikring af grænsen rundt om bygningen. Du får adgang til en videoplatform, hvor du selv kan holde øje med ubudne gæster på overvågningskameraerne.

Vores kontrolcentral holder løbende øje med, om dit overvågningssystem performer rigtigt og overvåger alle radarenheders funktionalitet. Sker der en fejl på radaren, får vores Driftsovervågning direkte besked og kan løse problemet remote. Så du slipper for at lukke en tekniker ind midt om natten.

Derudover kan du trække data fra radarhegnets videoovervågning, som bliver genereret hver nat over de bevægelsesmønstre, der er blevet registreret på området. I henhold til persondataforordningen er disse data ikke personhenførbare oplysninger.

Vil du vide mere om radarhegn som overvågningssystem? Så er du velkommen til at kontakte vores salgsafdeling på telefonnummer +45 7226 8310.

Kontakt vores salgsafdeling

Tak for din interesse i at arbejde hos Securitas. Vi leder altid efter kvalificerede kollegaer. Du kan læse mere om ledige stillingere og kontakte vores HR-afdeling direkte via kontaktformular her: https://www.securitas.dk/karriere/

Dine personlige data behandles i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. Klik her for at læse vores privatlivspolitik. Ved at indsende formularen giver du dit samtykke til vores behandling og vores overførsel af dine personlige data til Securitas-enheder, der er placeret uden for EU / EØS, i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.