Skip to main content

Tryghedsvagter forebygger uro i en boligblok i Aarhus

I Aarhus udgjorde vores tryghedsvagter en afgørende rolle i et projekt, hvor en masse unge mennesker lavede hærværk og skabte utryghed i et boligområde. Læs hvordan dialog og tillid skabte et stærkt bånd mellem de unge og tryghedsvagterne, som var med til at give ro og tryghed for borgerne i området.

Udgivet
22 september 2022 08:40

Hærværk gjorde de lokale utrygge

I en lang periode var en boligblok i Tilst i Aarhus præget af uro i dens kælderområde. Flere unge mennesker, som hørte til lokalområdet, havde en tendens til at mødes i kældrene, især når det blev mørkt. Nogle af de unge lavede også hærværk, hvor de klippede ledningerne på nogle af lamperne, så der hverken var belysning i og omkring kælderen. Det medførte, at de lokale borgere blev utrygge ved at færdes omkring deres eget hjem og i deres eget nærområde.  

 

Dialog med de unge var vejen til forståelse

Efter aftale med Aarhus Kommune begyndte Securitas’ tryghedsvagter at bevæge sig rundt i området på forskellige tidspunkter af døgnet. Vi var både til stede i dagslys, men også når mørket faldt på og de unge mennesker søgte imod kælderområdet. I forlængelse af vores tilstedeværelse blev de unge pludselig meget nysgerrige på, hvem vi var og hvorfor vi var der. De opsøgte os med ret direkte spørgsmål om, hvorfor vi var der, og vi kom hurtigt i dialog. I takt med de unge følte tillid til vores tryghedsvagter udviklede dialogen sig gradvist fra spørgsmål til decideret snak om lokalområdet og hvorfor mange af de unge brugte tid i kældrene om aftenen. Vores synlighed i området gjorde os i stand til at klarlægge, hvad der egentligt lå til grund for de unges færden i kælderområdet – og med den indsigt kunne vi skabe ro og gøre beboerne trygge 

 

Tryghedsvagter bliver til tryghedsmentorer

Projekt Manager, Morten Enghave, fortæller: 
 
”Vi er der som samarbejdspartnere med de unge. Vi erfarede hurtigt, at der opstod en meget naturlig cyklusvi begyndte opgaven som tryghedsvagter, senere blev vi til tryghedsmentorer og for nogle af de unge mennesker resulterede det sågar i samtaler om og decideret udarbejdelse af Go For It-projekter. Et projektforløb, hvor vi som virksomhed hjælper udsatte unge i praktikforløb, som potentielt kan føre til løntilskud eller en læreplads. I den givne situation i Aarhus kom vi hurtigt til at tale med de unge om arbejde og fremtid, som var med til at løse problemet i boligblokken. 

 

 

Har du brug for en tryghedsvagt i dit område?

Læs mere om tryghedsvagt eller andre af vores vagtløsninger. Vi tilpasser din sikkerhedsløsning til dine behov. Kontakt vores salgsafdeling allerede i dag på telefonnummer +45 7226 8310 

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.