Skip to main content

Hvordan har tyverialarmen udviklet sig med tiden?

I gamle dage husker du nok klokken over døren i købmandsforretningen, der kimede ørerne døve, når Olsen Banden brød ind i pengeskabet efter kontanter i butikken. I dag er tyverialarmen blevet mere teknologisk med sensorer og videokameraer.

Udgivet
27 juli 2020 00:00
tyverialarm

Mød vores sikkerhedsekspert Danny Egedahl Nordentoft

Danny fortæller lidt om tyverialarmens udvikling, og giver sit bud på fremtidens tyverialarm i dette indlæg. Danny er i dag salgschef for Totalløsninger hos Securitas Danmark og har arbejdet med tekniske sikkerhedsløsninger i mere end 15 år. Til daglig rådgiver han private og offentlige virksomheder om bl.a. videoovervågning, overvågningssystemer, adgangskontrol og tyverialarmer.

 

Tyverialarmen var en strømsluger

Tyverialarmen var før i tiden bare en kasse på væggen med relæer, en klokke eller et horn. Det var en rigtig strømsluger. Det var begrænset, hvad man kunne have af zoner og funktioner på en tyverialarm. I dag kan du integrere din tyverialarm med dit adgangskontrolsystem og kombinere trådløse detektorer med kablede detektorer. Alt det kunne du ikke for 30 år siden. Alt på en tyverialarm er zoneinddelt; fx røg, vandskade, åbningskontakt og vindues folie. Du havde folie på butiksvinduer, som kunne detektere hvis ruden blev knust. Alle disse zoner var fysisk kablet til tyverialarmen – i dag er flere ting stadig kablet, men de kan også være trådløse.

 

Tyverialarmens udvikling

Der er sket meget inden for de sidste 5 år. Det er nu muligt at integrere tyverialarm og adgangskontrol i en samlet løsning. Du kan betjene din tyverialarm digitalt via pc eller app på mobilen fremfor direkte på betjeningspanelet. Brugerbetjeningen er blevet mere visuel og grafisk. Noget andet, der virkelig har rykket stærkt frem, er detektortyper, hvor du både kan få kameradetektorer, som opfanger bevægelser eller detektorer, der fortæller, om der er vandskade eller fugtalarm.
I dag kan du se præcis, hvor i din bygning alarmen er gået helt ned på detektorniveau i det enkelte rum, det kunne du ikke i gamle dage.

 

Hvordan ser fremtiden ud?

Måske du allerede kender buzzwordet IoT – Internet of things. IoT er en teknologi, der forbinder objekter til internettet og løbende kan sende data om forbrug eller apparaters tilstand. Det bliver det helt store, hvor dit alarmanlæg bliver mere intelligent og selv giver besked, når du har glemt at lukke et vindue eller køleskabslågen. Danny Egedahl Nordentoft siger: ” Alt der har med sikring at gøre, vil vi være med til at udvikle i fremtiden.” Du får flere muligheder for at justere dit alarmanlæg med fokus på enten lysstyring, luftkvalitet eller varmeregulering via trådløse termostater. Vi tror på, at fremtidens teknologi bringer et mere skræddersyet og intelligent alarmanlæg, hvor du får mere værdi som bruger.

Så fra simpel klokke i købmandsforretningen til højteknologiske systemer har tyverialarmen udviklet sig et godt stykke. Vi ser frem til at se, hvad fremtiden bringer med IoT og intelligente alarmanlæg.

Vil du vide mere alarm til erhverv og smart videoovervågning, er du velkommen til at kontakte vores salgsafdeling på telefonnummer +45 7226 8310.

Kontakt vores salgsafdeling

Tak for din interesse i at arbejde hos Securitas. Vi leder altid efter kvalificerede kollegaer. Du kan læse mere om ledige stillingere og kontakte vores HR-afdeling direkte via kontaktformular her: https://www.securitas.dk/karriere/

Dine personlige data behandles i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. Klik her for at læse vores privatlivspolitik. Ved at indsende formularen giver du dit samtykke til vores behandling og vores overførsel af dine personlige data til Securitas-enheder, der er placeret uden for EU / EØS, i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.