Skip to main content

Reducér sikkerhedsrisici for dine værkstedsansatte

Værkstedsarbejde involverer fysisk arbejde. Det er vigtigt, at alle ved, hvordan værktøj skal håndteres. Samtidig bør risici for nedslidning minimeres med opmærksom på medarbejdernes fysiske og psykiske velbefindende. Vi hjælper dig med at identificere risici ved værkstedsarbejde, hvordan de reduceres og hvordan du håndterer eventuelle ulykker.

God ergonomi er vigtig i et tungt arbejdsmiljø

Ifølge rapporter sker de mest almindelige arbejdsskader på et værksted i forbindelse med tunge løft og tunge maskiner. Når man arbejder i højt tempo, kan der nemt ske en ulykke, som kan føre til ryg- eller ledproblemer. Du kan investere i dine medarbejderes sundhed ved ikke af have for lange vagter, sørge for flere pauser samt sikre det rigtige udstyr og uddannelse. Planlægning er også noget, du bør tænke over. Sørg for, at ingen arbejder alene, fordi det potentielt kan føre til en ulykke.

Arbejdsmiljøloven kræver, at du løbende evaluerer arbejdsmiljøet for at sikre, at der ikke er risici for dine medarbejdere. Husk også på lydstyrken i dine lokaler, og hvordan du kan undgå støj, der kan føre til høreskader.


Hæv niveauet på viden og sikkerhed ved at blande yngre mennesker med ældre

Sørg for, at dine nye og yngre medarbejdere blandes med de mere erfarne, så de kan lære af dem, men også for at mindske risikoen for ulykker. Rapporter viser, at det primært er de yngre og de ældre, der får arbejdsskader på et værksted. En mulig forklaring på dette er, at de yngre er mere uerfarne og ikke altid ved, hvordan de skal arbejde med deres krop. For de ældre ligger forklaringen i, at alderen har gjort kroppen mindre tolerant, og at de ældre derfor kommer lettere til skade.

 

Sørg for rigeligt med frisk luft

Du bruger sandsynligvis dagligt kemikalier, forskellige dåser og andre farlige stoffer, hvilket påvirker arbejdsmiljøet og luften i dine lokaler. Du kan forebygge og undgå, at dine medarbejdere kommer til at lide af eksem, allergi og luftvejsproblemer ved at arbejde med et ordentligt ventilationssystem. Hvis du åbner døre, vinduer og porte i dit værksted, for at få frisk luft, er det vigtigt, at du holder godt øje med dine lokaler. Hvis du har hegn omkring dine bygninger og installerer kameraer, kan du arbejde med åbne døre, uden at skulle bekymre dig om udefrakommende trusler.

 

Opbevar dit brændbare materiale korrekt 

Når du er færdig med at arbejde med kemikalier, olier og andre farlige materialer, er det vigtigt, at du holder dem væk fra dit arbejdsområde. Securitas kan hjælpe dig med at sikre et brandrum, eller sørge for et ordentligt brandskab til dine brandfarlige materialer.

 

Beskyt dit personale mod brande

Desværre er påsat brand ved værksteder ikke helt ualmindeligt. Hvis du opbevarer brændbart materiale, som fx paller i nærheden af ​​dine bygninger, kan en brand hurtigt sprede sig. Opbevar ikke ting for tæt på varmekilder, varmelamper eller andet, der kan være brandfarligt. Selv menneskelige faktorer som eksempelvis at glemme at slukke komfuret i personalekøkkenet kan føre til brand. Det er derfor en god ide at installere timere på alt elektronisk udstyr.

Der er lov- og forsikringskrav til den rigtige brandsikring og en evakueringsplan. Beskyttelses- og brandslukningsudstyr er kun nyttigt, hvis dine ansatte ved, hvordan det skal bruges. Uddan dine medarbejderne i gældende regler, og udstyr dem med de rigtige hjælpemidler. Det er også din opgave at inspicere lokalerne regelmæssigt for at identificere potentielle brandfare.

 

Vid, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude

Nogle gange sker det utænkelige, selvom du har gjort alt for at minimere risiciene. Det er derfor vigtigt, at alle ved, hvad de skal gøre i tilfælde af en nødsituation. Sørg for, at alle både gamle og nye medarbejdere ved, hvilke rutiner der gælder, og hvordan sikkerhedsudstyret bruges.

For at de samme ulykker ikke skal gentage sig, er det også vigtigt, at du som ansvarlig dokumenterer, hvad der er sket, og lærer af situationen. Alle alvorlige ulykker, der påvirker medarbejdere, skal anmeldes til Arbejdsmiljøtilsynet.

Husk også, at kulturen i din virksomhed kan afgøre, om dine medarbejdere lægger mærke til og rapporterer om mindre ulykker og risici. En god arbejdskultur, der går ind for sikkerhed og tryghed, vil også skabe et bedre arbejdsmiljø.

 

Træf den rigtige beslutning med hjælp fra Securitas

Når du og dine medarbejdere føler jer trygge på jobbet, arbejder I alle mere effektivt og mere produktivt. For at sikre, at alle potentielle risici i dine lokaler er identificeret, og de rigtige sikkerhedsløsninger er installeret, kan du konsultere eksperter på området.

Med Securitas som partner behøver du ikke bekymre dig om sikkerheden på din arbejdsplads. Vi har stor erfaring, en bred vifte af sikkerhedssystemer og kan tilbyde alt fra en komplet sikkerhedsløsning i hele dit værksted, eller blot et specifikt sikkerhedsområde.

Har du brug for hjælp til risikovurdering og sikkerhedsløsninger? Kontakt os, så ringer vi tilbage og hjælper dig med at forbedre sikkerheden på dit værksted. Den første risikovurdering er helt gratis.

Vil du vide mere? Lad os kontakte dig

Vores eksperter guider dig til den bedste sikkerhedsløsning for din virksomhed.

Tak!

En af vores servicerådgivere kontakter dig snarest!

Information om hvordan Securitas behandler dine persondata fremgår af Securitas’ privatlivspolitik. Dette website er beskyttet af reCAPTCHA og Googles Privacy Policy og Terms of Service er gældende.