Skip to main content

5 gode råd til en tryg jul i din virksomhed

Julen medfører nogle særlige sikkerhedsrisici, men der er ting du selv kan gøre for at mindske dem. Læs vores fem gode råd til en tryg jul i din virksomhed, så du kan nyde julen med ro i maven.

Udgivet

1 – Undgå levende lys 

Det er hyggeligt med levende lys i vintermørket, så vi har en tendens til at skrue op for mængden af stearinlys i juletiden. Levende lys er desværre også en brandfare, og vi anbefaler derfor, at du ikke har levende lys i din virksomhed. 

Mange virksomheder har flere varer end normalt på lager i december, så de er klar til julehandlen. Omkostningerne ved brand kan derfor være ekstra høje i slutningen af året. December er derfor et oplagt tidspunkt at gennemgå både brandpolitik og udstyr. Vi tilbyder et bredt udvalgt af brandløsninger til både forebyggelse, branddetektering og brandbekæmpelse. 

2 – Husk at informere kontrolcentralen 

Husk at give kontrolcentralen besked, hvis din virksomhed har ændrede åbningstider hen over juledagene, og I normalt har en fra- eller tilkoblingskontrol fra kontrolcentralen, så I bliver kontaktet, hvis I glemmer at slå alarmen ordentligt til. 

Husk også at informere kontrolcentralen, hvis I har ændrede kontaktpersoner, som kontrolcentralen skal kontakte, hvis der aktiveres en alarm i din virksomhed. Kontrolcentralen kan kontaktes døgnet rundt på telefon 7026 3650. 

3 – Husk at slå tyverialarmen til 

Tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af butikstyverier stiger i løbet af året og topper i december. En grund til dette kan være, at julen er ensbetydende med flere lukkedage og flere varer på hylderne, hvilket kan friste indbrudstyvene. 

Derfor bør du tjekke en ekstra gang, at din tyverialarm er slået ordentligt til, inden du forlader virksomheden efter lukketid.  

4 – Tjek dit videoovervågningssystem 

Når du går på juleferie, er det rart at vide, at der stadig bliver holdt øje med din virksomhed. Husk derfor at tjekke om dit videoovervågningssystem virker som det skal, så du er sikker på at få optagelser af eventuelle hændelser. 

Når du har en videoovervågningsløsning fra Securitas, bliver den koblet op til vores kontrolcentral. Det betyder, at der altid er øjne på din virksomhed – også når du ikke er der. 

5 – Undgå fejlalarmer 

Securitas oplever mange fejlalarmer i december. Fejlalarmerne er dyre, men der er heldigvis, et par ting du kan gøre for at undgå dem i din virksomhed: 

  • Pas på med at hænge jeres julekugler, julehjerter og lyskæder foran alarmsensorerne. Det er hyggeligt at pynte kontoret op til jul, men hvis der kommer gennemtræk eller vindpust, kan det få julepynten til at bevæge sig, og det sætter alarmen i gang. 
  • Sørg for at eventuel rengøring, der kommer i juleferien, ved hvordan man slår alarmen fra og til. Hvis de ved et uheld sætter alarmen i gang, skal de også vide hvordan man afmelder fejlalarmen. 

 

Vil du høre mere? 

Vil du høre mere om, hvordan du sikrer din virksomhed i julen og resten af året? Udfyld formularen her på siden eller kontakt vores konsulenter på telefon 7226 8310 eller på mail salg@securitas.dk. 

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.