Skip to main content

De 4 vigtigste sikkerhedsudfordringer på byggepladser

Den rigtige sikring af din byggeplads er afgørende for, om byggeprojektet kommer i mål til tiden og holder sig inden for budgettet. Læs videre for at få overblik over de vigtigste sikkerhedsudfordringer på byggepladser og download vores gratis white paper om sikkerhedsløsninger til byggeriet for at blive klogere.

1. Uautoriserede gæster


Når perimeteren omkring byggepladsen ikke er tilstrækkeligt sikret, er det svært at holde styr på, hvem der går ind og ud.

Hvis uautoriserede gæster får adgang til din byggeplads, kan det skabe forstyrrelser og forsinkelser i byggeprojektet, men det kan også være en sikkerhedstrussel. Byggepladser har nemlig ofte farlige områder og maskiner, der kræver, at man overholder bestemte retningslinjer. Udefrakommende er ikke fortrolige med de retningslinjer, hvilket udgør en sikkerhedsrisiko for både medarbejdere og udefrakommende.

2. Tyveri og uønsket indtrængen


Tyveri og uønsket indtrængen er desværre et almindeligt problem på byggepladser. Faktisk viser tal fra Dagens Byggeri, at 44 % af entreprenører har oplevet tyveri fra deres køretøj eller byggeplads. Byggepladser er fyldt med mennesker og har meget værdifuldt udstyr, materialer og værktøj spredt ud over et stort område - det skaber gode forhold for eventuelle tyve.

Konsekvenserne af tyveri er ikke små. Tyveri kan forsinke processen og forringe produktiviteten betydeligt. Der er derudover meget besvær og administrativt arbejde forbundet med efterforskning og erstatning af de mistede værdier.

3. Manglende overblik på området


Et godt overblik over byggepladsen er vigtigt, men vi ser ofte, at videoovervågningen på byggepladser er utilstrækkelig. Videoovervågning hjælper med at opdage hændelser hurtigt, hvilket gør det nemmere at minimere deres indvirkning på byggeprojektet. Det sparer dig i sidste ende for meget tid og administrativt arbejde

Videoovervågning gør det også nemmere i tilfælde af, at der sker et tyveri eller en anden forbrydelse på din byggeplads. Hvis du ikke kan identificere gerningsmændene, er det nemlig vanskeligt at holde dem ansvarlige og inddrive de stjålne værdier.

4. Personsikkerhed


Byggepladser er fyldt med værktøj, maskiner og aktiviteter, der udgør en fare for personsikkerheden på området. Der er derudover en særlig risiko for brand på grund af brandbare materialer, elektriske installationer og svejseaktiviteter.

Det er derfor vigtigt at tænke de personfarlige risici ind i din samlede sikkerhedsløsning, så du kan passe på både dine medarbejdere og besøgende på byggepladsen.

Vil du lære mere?

 

Vil du vide hvordan du imødekommer de fire risici og sikrer din byggeplads bedst muligt? Download vores white paper om sikkerhedsløsninger til byggeriet og læs mere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.