Skip to main content

Reducér sikkerhedsrisici for dit sundhedspersonale

Selvom I primært arbejder med pleje, kan der være risici for dig på arbejdspladsen. Mange mennesker gør det svært at holde styr på alt. Risici kan handle om alt fra brand til konfrontation med følelsesmæssigt påvirkede besøgende. Vi hjælper med at identificere almindelige risici, tips til at reducere dem og hvordan du håndterer eventuelle ulykker.

Udgivet

Tilbyd støtte og tal om dine medarbejderes trivsel

På en sundhedsklinik kan du høre historier og se skavanker, der kan påvirke dit personale og deres humør. Sørg for at have en åben arbejdskultur, hvor du taler om dine medarbejderes trivsel, og om de har brug for støtte eller anden hjælp.

Hvis dine medarbejdere føler sig utrygge på grund af, at de ofte arbejder alene med deres patienter, kan du udstyre dem med overfaldsalarmer. Så er hjælp og assistance kun et tryk på en knap væk, hvis en situation skulle føles utryg eller ubehagelig.

Ved hjælp af sikkerhedsvagter kan vi sørge for fysisk tilstedeværelse på din sundhedsklinik. Enten ved, at de er på plads hele tiden, eller at de patruljerer faciliteterne.

 

Sørg for at have den rette viden for at forhindre fremtidige skader

Dit personale har en masse viden og uddannelse, når det kommer til behandling af skader. Men det er vigtigt, at de også har viden til at kunne slukke en mindre brand og til at kunne føre dine patienter ud i sikkerhed. Sørg derfor for, at alle medarbejdere har gennemgået den rette træning og uddannelse i, hvordan de skal agere i tilfælde af brand. Sørg også for, at dit personale ved, hvordan de bruger det brandslukningsmateriale, du har i din klinik. Brandslukkere er effektive, men hvis ingen ved, hvordan de skal bruges, mister de deres betydning.

 

Pas på skødesløshed og risiko for brand

For at holde hovedet koldt og kunne have konstant fokus hele tiden, er det vigtigt, at dine medarbejdere holder tiltrængte pauser. Skulle der opstå en nødsituation, hvor medarbejderen hurtigt skal forlade personalerummet, kan der være risiko for, at tændte kaffemaskiner eller andet køkkenudstyr ikke bliver afbrudt. En nem måde at beskytte dig mod dette er at installere timere på alt elektronisk udstyr.

 

Undgå tyveri fra besøgende – og dine medarbejdere

Medicin og andre lægemidler er et must for, at du kan behandle dine patienter. Hvis materialer og medicin forsvinder, vil det påvirke både din virksomhed og dine patienters behandling og trivsel. Desværre er der nogle, der besøger sundhedsvæsenet for at stjæle medicin, men det sker også, at medarbejderne tager genstande med hjem, som de ikke skal. Sørg derfor for, at du aflåser dine opbevaringssteder, og at du holder et vågent øje med afvigende adfærd fra besøgende såvel som fra medarbejdere. Hvis en medarbejder opdager et tyveri, er det vigtigt, at det anmeldes til politiet. En sikker arbejdskultur kan være afgørende for, om dine medarbejdere siger fra eller ej. En god arbejdskultur, der går ind for sikkerhed og tryghed, vil også skabe et bedre arbejdsmiljø.

 

Få ekstra sikkerhed morgen og aften

I betragtning af den risiko for tyveri, der findes omkring en sundhedsklinik, der opbevarer medicin, kan dit personale føle et vist ubehag ved åbnings- og lukketid, og du har færre medarbejdere på arbejde. Ubehagelige overraskelser fra en uvelkommen gæst kan undgås ved at have Securitas-vagter på stedet ved åbning og lukning. Samtidig med, at medarbejderen påbegynder eller afslutter sin arbejdsdag, gennemgår vores vagt dit område for at sikre, at alt ser godt ud.

 

Træf den rigtige beslutning med hjælp fra Securitas

Når du og dine medarbejdere føler jer trygge på arbejdet, kan I yde bedre pleje til jeres patienter. For at sikre, at alle potentielle risici i dine lokaler er registreret, og de rigtige sikkerhedsløsninger er installeret, kan du konsultere vores eksperter på området.

Med Securitas som partner behøver du ikke bekymre dig om sikkerheden på din arbejdsplads. Vi har stor erfaring, en bred vifte af sikkerhedssystemer og kan tilbyde alt fra en komplet sikkerhedsløsning til din sundhedsklinik, til at hjælpe med et specifikt område.

Har du brug for hjælp til risikovurdering og sikkerhedsløsninger? Kontakt os, så ringer vi tilbage og hjælper dig med at forbedre sikkerheden på din sundhedsklinik. Den første risikovurdering er helt gratis.

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.