Skip to main content

Sådan sikrer du dit værksted og dine medarbejdere

For at arbejdet på dit værksted skal forløbe som planlagt, er dine medarbejderes tryghed og sikkerhed altafgørende. Men hvordan sikrer du, at værkstedet forbliver urørt natten over, og at ingen uvedkommende aflægger et besøg? Her får du nogle gode råd, så du let kan opgradere sikkerheden på dit værksted.

Udgivet

Du og dine medarbejdere skal løbende opdatere jeres værktøjer og viden for at kunne tilbyde jeres kunder det bedste og nyeste på markedet. Sådan er det også med alarm- og sikkerhedssystemer – man skal følge med udviklingen. Det går stærkt inden for sikkerhedsteknologi for tiden, og det der var banebrydende og nytænkende for bare få år siden, kan hurtigt blive forældet og gammeldags. Et godt sikkerhedssystem beskytter ikke kun din virksomhed, men også dine medarbejdere mod skader eller brand, det er derfor altafgørende, at det er opdateret, hvis uheldet er ude. Vi giver dig her seks gode  grunde til, hvorfor du bør opgradere din sikkerhed.

 

1. Sikker nøglehåndtering

På et autoværksted håndterer I dyre biler, maskiner og værktøj. Men har mekanikere, rengøringsassistenter og andet personale virkelig brug for adgang til hele virksomheden, eller kan de hver især nøjes med adgang til et område eller to?

Med et adgangskontrolsystem, kan du opdele dine lokaler i forskellige zoner og give tilladelse til de personer, der har brug for adgang til hver zone. De personer, der arbejder på reservedelslageret, har adgang til deres lokaler, automekanikerne har adgang til deres dele af bygningen, og dem, der arbejder i receptionen, har adgang til de offentlige områder. Du kan også nemt slå din alarm til og fra, hvis den er tilsluttet adgangskontrolsystemet. Hver gang alarmen bliver slukket, får du en besked. Det gør det muligt for dig at se, om nogle medarbejdere arbejder sent om aftenen – enten med eller uden din viden.

 

2. Genopfyldning af førstehjælpsudstyr

En førstehjælpskasse og lignende udstyr bør nemt kunne findes på værkstedet, da det er et sted med stor risiko for uheld, og så skal hjælpen være lige ved hånden. Det er vigtigt at sørge for, at alt udstyret er funktionsdygtigt, og førstehjælpskassen er fyldt op, så du kan handle hurtigt, hvis uheldet er ude. Udover  de mest basale fornødenheder som plaster og bandager, anbefaler vi også, at der er adgang til en  hjertestarter på værkstedet, og ikke mindst at dine medarbejdere ved, hvor den er, og hvordan man bruger den.

 

3. Gør din sikkerhed mere effektiv med lyd og billede

Autoværksteder og andre værksteder ligger ofte lidt afsides, og biler, dyrt værktøj og reservedele gør dem attraktive for mange tyve. For at opgradere din sikkerhed kan et godt og robust hegn være en god investering  – ledsaget af videoovervågning, der giver dig et par ekstra øjne på  dine områder. Ved at forbinde højttalere med dine overvågningskameraer, kan Securitas anråbe ubudne gæster direkte fra vores kontrolcentral og bede dem forlade området, allerede før indbruddet sker.

 

4. Understøttende beviser i forsikringssager

Området uden for et autoværksted er tit fyldt med parkerede biler – endda oftest på et lille område. Det kan skabe en potentielt uheldig situation for dine kunder, når de ankommer og forlader stedet i deres biler, og der kan hurtigt ske ulykker . Med overvågningskameraer kan du nemt tilbyde optagelser, der kan fungere som bevis, når et forsikringsselskab skal fastlægge, hvor ansvaret ligger, og på den måde kan de hurtigere udbetale erstatningen.

 

5. Undgå at hjælpe tyven

Det gør det sværere for tyve at kravle over hegnet til dit område, hvis der hverken er biler, containere eller andet materiale tæt på det ydre hegn. Et godt råd er derfor altid at have fri afstand mellem hegn og materiale. I samarbejde med Securitas sikrer vi, at du ikke ubevidst kommer til at hjælpe tyven. Vi vil også kunne lave notater om dit hegns tilstand, og om vi kan se beviser på, om nogen er i gang med at planlægge et indbrud.

 

6. Sluk ildebranden, inden den opstår

Værksteders kombination af brandbare materialer og gnistfremkaldende værktøj er potentielt meget farlig. Udfører dine medarbejdere varmt arbejde, ved de sikkert allerede, hvordan de skal agere i tilfælde af brand, men det er vigtigt løbende at genopfriske deres viden. Det er eksempelvis nødvendigt at vide, hvilken ildslukker, der skal bruges til forskellige brande, så slukningen foregår så rigtigt som muligt, og I undgår potentielt katastrofale fejl. Viden er vigtig, og for at være brugbar skal du løbende opfriske den. Securitas står altid klar til at hjælpe med de nødvendige uddannelsesforløb og genopfriskningskurser.

Det er også afgørende at vide, hvordan I arbejder proaktivt. Ved at holde værkstedet rent og sørge for at unødvendigt værktøj og materiale ikke ligger og flyder rundt omkring, mindsker I risikoen for brand betydeligt.

 

Det nyeste udstyr og de bedste råd

Securitas er din bedste partner til sikring af værksteder, da vores omfattende viden og store erfaring med skræddersyede sikkerhedsløsninger gør, at vi kan tilbyde dig det nyeste udstyr, og de bedste råd til netop din sikkerhed. Så tøv ikke med at kontakte os allerede i dag. 

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.