Skip to main content

Fire fordele ved kameraovervågning i dit campusområde

Campusområder har desværre en tendens til at blive udsat for hærværk - især om natten. Ved at arbejde med kameraovervågning kan du både modvirke hærværk og sikre brugbare beviser, hvis der skulle ske en lovovertrædelse. Nedenfor har vi lavet en liste med fem grunde til, hvorfor kameraovervågning er en god investering.

Udgivet

Campuser er ofte et populært samlingssted for mange mennesker. Det er selvfølgelig dejligt, at området er populært, men det medfører desværre en øget risiko for graffiti samt andre former for hærværk og skader på bygninger og lokaler.

Ved hjælp af kameraovervågning, og skilte, der tydeligt viser, at området er overvåget, kan man afskrække alle, der overvejer eller planlægger hærværk.

Ifølge GDPR-loven skal formålet veje tungere end interessen for privatlivets fred, når det kommer til videoovervågning på offentlige steder, som eksempelvis på campusarealer. Generelt kan man sige, at interessen for privatliv vejer meget tungt på en uddannelsesinstitution med henvisning til, at det netop primært er unge mennesker, der bliver overvåget.

Læs mere om, hvad der gælder for videoovervågning på offentlige steder her.

Ikke alle områder, bygninger og lokaler går dog ind under loven. Ønsker du at kameraovervåge arealer omkring uddannelsesinstitutionen, som offentligheden ikke vurderes at have adgang til, skal du ikke søge om tilladelse. Du skal dog følge reglerne i databeskyttelsesforordningen og TV-overvågningsloven. 

Med den rette viden er videoovervågning et godt værktøj til at forebygge skader og hærværk på bygninger. Vi har lavet en liste med fire grunde til, hvorfor kameraovervågning er en god investering for en uddannelsesinstitution:

 

1. Undgå skader på din bygning

Et af de største problemer, når det kommer til hærværk på bygninger og undervisningslokaler, er graffiti og smadrede ruder. Ved at installere kameraer, der overvåger din facade, kan du nemt undgå disse problemer. Ved også at arbejde med forbundne højttalere kan vores kameraoperatører kommunikere med og afskrække folk, der nærmer sig bygningen for at beskadige den.

 

2. Udendørs arealer - populære opholdssteder om natten

Generelt anses udendørs arealer omkring uddannelsesinstitutioner for at være udsatte steder, fordi de normalt ligger centralt i en by - samtidig med, at de kan være meget mørke om aftenen og om natten. Et miljø, der kan være indbydende for dem, der ønsker at begå ulovligheder. Ved at arbejde med kameraovervågning på og omkring campus kan du holde øje med al aktivitet, der foregår når det er mørkt og nat.

 

3. Få brugbare beviser

Almindeligt hærværk på en uddannelsesinstitution kan fx være, at nogen sætter ild til en skraldespand, eller maler med graffiti på bygningsfacaderne. Ved hjælp af kameraovervågning på gangene kan du se, hvornår folk kommer og går til og fra forskellige rum. Det letter dit arbejde, når du skal fastslå, hvem der har lavet skaden. Du kan enten selv gå ind i videostyringssystemet og finde materialet, eller du kan bede en af ​​Securitas' kameraoperatører om at gøre det for dig.

 

4. En kameraoperatør hjælper dig

Skulle der opstå en brand eller ske en ulykke, kan det være svært for dine ansatte, undervisere og studerende at handle og tænke rationelt, når situationen er presset. Vores kameraoperatører er uddannede og har erfaring med at vejlede i disse situationer. Ved hjælp af forbundne kameraer kan vores kameraoperatør hjælpe med, at alle kommer videre. De kan også alarmere brandvæsenet, og fortælle dem om, hvordan stedet ser ud, og hvad de kan forvente, når de ankommer.

 

Få hjælp fra en pålidelig sikkerhedspartner

Securitas hjælper dig med din sikkerhed - hele vejen rundt. Når det kommer til opsætning af overvågningskameraer inde i eller omkring en uddannelsesinstitution, er det vigtigt, at du har den rette viden, dokumentation og tilladelser. Overvågningskameraer er et rigtig godt værktøj, men det kræver også, at du stiller dig selv de rigtige spørgsmål, inden du starter din tilladelsesansøgning. Hos Securitas har vi omfattende erfaring med kameraovervågning på og omkring blandt andet campusområder, og selvom vi ikke må indsende din ansøgning for dig, hjælper vi dig gerne, når du skal fremskaffe den dokumentation, du har brug for.

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.