Skip to main content

Skab tryghed med overfaldsalarmer i din sikkerhedsløsning

I virksomheder med sene åbningstider opstår der nogle særlige sikkerhedsudfordringer efter mørkets frembrud. I denne blogartikel ser vi nærmere på, hvilke brancher der er særligt udsatte, og hvordan en overfaldsalarm kan være en effektiv måde at øge medarbejdernes tryghed på, når solen går ned.

Mørket bringer usikkerhed i særlige brancher


Når aftenmørket sænker sig, stiger risikoen for potentielle farer som overfald, indbrud, tyveri og andre uønskede hændelser. Den risiko udgør en trussel mod medarbejdernes sikkerhed og tryghed og kan have langvarige konsekvenser for både den enkelte medarbejder og virksomheden som helhed.

Denne risiko og utryghed er særligt relevant i virksomheder, hvor medarbejderne arbejder alene, i små teams eller i aften- og nattetimerne. Det kunne fx være inden for transport og logistik, sundhedssektoren samt restaurantbranchen, hvor man ofte arbejder alene og på skæve tidspunkter af døgnet.

Pas på dine medarbejdere med en overfaldsalarm


Medarbejdernes sikkerhed bør prioriteres i enhver virksomhed, og i de førnævnte brancher kan implementeringen af en overfaldsalarm være en enkel men effektiv måde at passe på dine medarbejdere, når de arbejder alene eller efter mørkets frembrud. Med en overfaldsalarm kan medarbejderne føle sig trygge, fordi de ved, at hjælpen kun er et tryk væk, hvis der skulle ske noget.

Hvordan virker en overfaldsalarm?


En overfaldsalarm, også kendt som en nødalarm eller personlig alarm, er en lille alarm, der kan aktiveres med et enkelt tryk på en knap. Når alarmen bliver aktiveret, sendes der med det samme besked til kontrolcentralen, som håndterer alarmen hurtigst muligt. Den hurtige respons er afgørende for at sikre, at hjælpen bliver tilkaldt i tide i tilfælde af en nødsituation. Af samme årsag prioriterer kontrolcentralen overfaldsalarmer over andre alarmtyper.

Der findes to typer af overfaldsalarmer; den bærbare overfaldsalarm og det klassiske overfaldstryk. Der er fordele og ulemper ved begge dele, men de adskiller sig fra hinanden på den måde, at overfaldsalarmen kan tages med rundt af medarbejderen, mens overfaldstrykket er fastmonteret et lettilgængeligt sted i virksomheden – fx under disken.

Opsummering


For mindre virksomheder eller de, der har få medarbejdere på arbejde ad gangen, kan implementeringen af overfaldsalarmer have stor betydning. Det er ikke kun en investering i medarbejdernes generelle sikkerhed, men også i deres tryghed. At vise medarbejderne, at deres sikkerhed er en prioritet, kan styrke arbejdsmoralen og skabe et positivt og trygt arbejdsmiljø.

Få mere information om hvordan overfaldsalarmer kan bidrage til sikkerhedsløsningen i din virksomhed ved at kontakte en af vores konsulenter. De kan kontaktes på mail salg@securitas.dk eller på telefon +45 7226 8310.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.