Skip to main content

Hvordan fungerer en overfaldsalarm?

En overfaldsalarm kan være relevant i mange forskellige sammenhænge. Det giver bæreren en tryghed at vide, at hjælpen kun er et tryk væk i tilfælde af, at der sker noget. Her kan du læse, hvordan en overfaldsalarm fungerer, og hvad der adskiller den fra det traditionelle, fastmonterede overfaldstryk.

Hvad er en overfaldsalarm?

 

En bærbar overfaldsalarm, også kendt som en nødalarm eller personlig alarm, er designet til at give medarbejdere øjeblikkelig hjælp og tryghed ved trusler eller overfald. Som navnet antyder, kan overfaldsalarmen nemt medbringes, fx på en nøglering eller fastgjort til buksekanten, så medarbejderen altid har den lige ved hånden.

For at styrke den personlige sikkerhed har virksomheder traditionelt benyttet fysiske overfaldstryk, som er stationære enheder fastmonteret i virksomheden, fx under disken i en butik eller restaurant. Fysiske overfaldstryk kan dog ikke bæres rundt. Til gengæld er de frit tilgængelige for alle ansatte, samtidig med at de er skjult for kunderne.


Sådan virker en bærbar overfaldsalarm

  • Aktivering af alarmen: Når en medarbejder føler sig truet eller bliver udsat for overfald, kan vedkommende aktivere den bærbare overfaldsalarmen ved at trykke på nødknappen.
  • GPS-Positionering: En af de mest værdifulde funktioner ved en bærbar overfaldsalarm er dens evne til at sende præcise GPS-koordinater direkte til kontrolcentralen. Dette sikrer, at hjælpen hurtigt når frem til den rette placering, mens kontrolcentralen kan reagere øjeblikkeligt – en afgørende faktor for at sikre optimal beskyttelse.
  • Besked til kontrolcentralen: Operatørerne på kontrolcentralen verificerer først alarmen for at sikre, at det ikke er en falsk alarm. Dette sker lydløst for at undgå at eskalere en potentiel nødsituation og samtidig sikre, at ressourcerne bruges på reelle nødsituationer.

 

Håndtering af alarmen på kontrolcentralen


Her er et indblik i, hvordan alarmen bliver håndteret, når kontrolcentralen modtager den:

  • Verifikation af situationen: Operatørerne på kontrolcentralen verificerer først alarmen for at sikre, at det ikke er en falsk alarm. Dette sikrer, at ressourcer bruges på reelle nødsituationer.
  • Koordinering af hjælp: Efter verifikationen vil kontrolcentralen følge den aftale der er indgået mellem din virksomhed og kontrolcentralen på forhånd. Oftest vil vi kontakte politiet eller sende en vagt afsted med det samme.
  • Løbende overvågning: Når hjælpen er sendt afsted, overvåger kontrolcentralen situationen løbende og sikrer, at medarbejderen er i sikkerhed.

 

Køb uden binding eller opstartsgebyrer resten af 2024

Resten af året kan du prøve en overfaldsalarm helt uden binding eller opstartsgebyrer. Læs meget mere om kampagnen her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du vide mere? Lad os kontakte dig

Vores eksperter guider dig til den bedste sikkerhedsløsning for din virksomhed.

Tak!

En af vores servicerådgivere kontakter dig snarest!

Information om hvordan Securitas behandler dine persondata fremgår af Securitas’ privatlivspolitik.

 

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.