Skip to main content

8 råd til at holde tyvene væk fra værkstedet

Værksteder ligger ofte afsides og i sparsomt trafikerede områder. Det gør dem til attraktive mål for potentielle tyve. Men med nogle få og enkle sikkerhedsforanstaltninger kan du undgå at få stjålet værktøj og beskadiget dine maskiner. Følg disse 8 trin for at sikre dit værksted, dit værktøj og dine medarbejdere.

Udgivet

1. Indhegn dit område

Jo bedre, din eksterne sikkerhed er, des sværere bliver det for tyven at komme ind. Når du indhegner dit værksted, bliver det tydeligt, hvor der er offentlig adgang – og hvad der tilhører dig og din ejendom. Husk også, at der bør være mindst to meter mellem dit hegn og store ting som containere og biler, ellers kan tyve bruge dem til at komme over hegnet. Hvis du allerede har et hegn, er det vigtigt løbende at kontrollere det. På den måde kan du opdage huller eller andre tegn på, at et indbrud er under opsejling.

 

2. Brug overvågningskameraer til afskrækkelse

Med hegnet på plads bliver det tydeligt, hvilket område uautoriserede personer ikke har adgang til. Ved at sætte overvågningskameraer op og tydeligt markere, at området er videoovervåget, kan du forebygge kriminalitet og hærværk. Kameraovervågning betyder også, at du aldrig skal bekymre dig om, hvad der sker på din grund eller i værkstedet efter lukketid – fordi der altid vil være et par vågne øjne på stedet. Skulle der ske en forbrydelse, vil overvågningskameraerne indsamle vigtige beviser, som kan overdrages til politiet. Det gør det hurtigere for politiet at finde og arrestere den skyldige.

 

3. Hold op med at bekymre dig om mistede nøgler

Det er alt for let at miste nøgler, så de risikerer at ende i de forkerte hænder. Ved at bruge adgangskort kan du let blokere et tabt kort i stedet for at udskifte alle låsene i værkstedet.

Med adgangskontrol kan du inddele virksomhedens lokaler i forskellige zoner og kun give udvalgte personer adgang. Det er ikke sikkert, at alle dine medarbejdere behøver at have adgang til reservedelslageret. Eller at rengøringspersonalet har adgang til alle rum 24-7.

En tredje fordel er, at du vil have en log over, hvem der åbner hvilke døre. Det gør det lettere, hvis du har en mistanke om, at der er internt svind i dit værksted.

 

4. Kontroller din alarm via vores app

Med en SecuritasPro-alarm kan du og dine medarbejdere let slå alarmen til og fra via vores app, Securitas Connect. Du vil også modtage en notifikation hver gang, det sker. Så ved du, hvis en af dine medarbejdere eller uanmeldte gæster udløser alarmen en sen aften. 

 

5. Lær medarbejderne at være ekstra opmærksomme

Da værksteder ofte ligger lidt afsides, kan I let få det indtryk, at der ikke er nogen mennesker i området, og I derfor kan slække på sikkerheden. Det kan betyde, at I åbner jeres porte – ikke mindst i de varme sommermåneder. Det er vigtigt, at du og dine medarbejdere er opmærksomme på de forskellige risici, og at I løbende taler om det, og ikke kun, når der eksempelvis starter en ny medarbejder.

 

6. Flere fordele ved en overfaldsalarm

Arbejder du alene på et værksted, eller har du medarbejdere, der som regel arbejder alene om aftenen? At arbejde alene i et industrikvarter, omringet af værktøjer og materialer, der udgør et mål for potentielle tyve, kan være ubehageligt. Med en overfaldsalarm kan medarbejderen få hjælp i en ubehagelig situation, uanset hvor han eller hun er i bygningen.

En bærbar overfaldsalarm er også praktisk, hvis der sker en ulykke, og medarbejderen skal tilkalde hjælp, men ikke kan komme til en telefon.

7. Gør det svært for tyven med et nøgleskab

Hvis en tyv vil stjæle en bil på gaden, er han nødt til at beskadige bilen for at komme ind i den. På et bilværksted findes biler og nøgler under samme tag, ofte kun få meter fra hinanden, og det gør naturligvis værksteder ekstra interessante som mål for kriminelle. Sørg for, at dine kunders bilnøgler altid er låst inde i et nøgleskab eller pengeskab, og at skabet altid overvåges ved hjælp af overvågningskameraer.

 

8. Med en investering nu kan du undgå uventede omkostninger

Selv om virksomheden er forsikret, har et indbrud høje omkostninger. I det lange løb er det billigere, hvis du tjekker sikkerheden, før der sker noget. Derfor er det en god ide at gennemgå listen her og udføre en sikkerhedsanalyse for at se, om du og din virksomhed har det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hvis ikke, kan det være klogt at foretage investeringen nu, i stedet for at betale den pris, der følger med et indbrud.

 

En sikkerhedspartner, du kan stole på 

Securitas er din erfarne sikkerhedspartner. Vi har nemlig omfattende viden om, hvordan du bedst beskytter din virksomhed – med både små og store midler. Vi har desuden god erfaring med at hjælpe virksomheder med sikkerhedsløsninger skræddersyet til jeres behov. Derfor kan vi godt garantere, at din virksomhed får den bedst mulige beskyttelse, når du vælger Securitas.

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.