Skip to main content

3 tips mod butikstyveri under COVID-19

I denne coronatid er der virkelig mange mennesker i dagligvarebutikkerne og færre personaleressourcer til at holde øje med tyvene. Har du genåbnet din butik eller skal til det? Så læs med om, hvordan tyven tænker og få 3 tips af vores ekspert.

Udgivet
02 maj 2020 00:00

 

Hennings 3 tips mod butikstyveri under COVID19

Henning Bengtsson er Driftsleder i Securitas og arbejder for at sikre vores kunders butikker, dagligvarebutikker og storcentre ikke bliver bestjålet. 

 

Tip nr. 1: Sæt specialvarer, som er eftertragtede, op til kassen

Der findes den slags tyve, der går efter specialvarer som fx oksemørbrad, Haribo slikposer, Marabou, instant kaffe eller Redbull, de kan sælge videre som hælervarer til kiosker. Personen kigger sig over skulderen og holder et vågent øje med personalet i butikken. De går målrettet mod de specialvarer, de har udset sig og kigger sjældent længe på selve varen. ”Hvad laver de andre kunder, og hvad foretager personalet sig i dette øjeblik?” er tanker, som kører rundt i tyvens hoved.
I disse coronatider, hvor flere mennesker er ude at handle, er det lettere for tyven at skjule sig i mængden. Hvis du ikke har meget personale på arbejde, og dermed ikke har det fulde overblik over din butik, er det en god idé at placere specialvarerne tæt ved kassen, hvor kassemedarbejderen kan se dem. Det gør det vanskeligere for tyven at stjæle dem, når kassemedarbejderen har direkte udsyn til varerne.

 

Tip nr. 2: Hold øje med kunder med store poser/taske nede i kurven

Tyvene kan komme hele døgnet, men særligt morgenen er et godt tidspunkt for tyven, hvor medarbejderne er i gang med at fylde varer op og ikke har deres fulde opmærksomhed på kunderne. Du kan kende tyven på, at personen har en stor taske eller pose under armen. Læg mærke til om personen åbner sin taske/pose nede i kurven. Hvis personen gør det og lægger varer direkte ned i posen, er det let for tyven at løfte den hurtigt op og forlade butikken. Tyven vælger ofte den udgangskasse, hvor køen er længst og går direkte forbi kassemedarbejderen og ud af butikken.

Det hele sker lynhurtigt, derfor skal du holde godt øje med dine kunders adfærd.

Det kan være svært som medarbejder at finde tiden til at holde øje med kundernes adfærd, fordi der er mange andre hygiejneaktiviteter i fokus. En butiksdetektiv eller videoovervågning kan være en stor hjælp til at beskytte butikkens værdier mod tyveri.

 

 

Tip nr. 3: Hold øje med indgangen, hvis kunden kredser rundt. Sæt en videoskærm op ved kasse 1

Hvor langt væk ligger din indgang fra kassen? Kan du se den? Hvis ikke du har et godt udsyn til indgangen, gør du det let for tyven at flygte. Læg mærke til dine kunders adfærd ved indgangen: Er der én, som ikke lægger flere varer i sin kurv, men bare kredser rundt ved indgangen? Så kan det være en tyv, som forsøger at slippe ud med sine varer, uden personalet ser det.

Hvis det er en indgang med svinglåger, der kun kan åbne ind ad, er det desværre ingen hindring for tyven. Så venter tyven bare på, der kommer en anden person ind og smutter så hurtigt ud inden lågerne lukker igen.
Et godt råd i denne coronatid kan være at have personale i nærheden af indgangen. Hvis I er få medarbejdere på arbejde, kan du opsætte en videoskærm ved kasse 1, så din kassemedarbejder har overblik over adfærden ved indgangen. Samtidig kan du også holde øje med, at der ikke kommer for mange mennesker ind på en gang, og at du efterlever myndighedernes COVID19 regler.

Det var Hennings sidste råd i dette blogindlæg, vi håber I kunne bruge de 3 tips og får en sikker genåbning af jeres butikker.

 

Vil du have vurderet din butiks sikkerhed?

Vi hjælper i dag i flere storcentre og dagligvarebutikker med at overvåge butikkerne via kameraer, vagtrunderinger og civilklædte butiksdetektiver. Vil du gerne have vurderet din butiks sikkerhed? Så er du velkommen til at kontakte vores salgsafdeling for en uforpligtende snak om en skræddersyet løsning til dig.

Kontakt vores salgsafdeling

Tak for din interesse i at arbejde hos Securitas. Vi leder altid efter kvalificerede kollegaer. Du kan læse mere om ledige stillingere og kontakte vores HR-afdeling direkte via kontaktformular her: https://www.securitas.dk/karriere/

Dine personlige data behandles i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. Klik her for at læse vores privatlivspolitik. Ved at indsende formularen giver du dit samtykke til vores behandling og vores overførsel af dine personlige data til Securitas-enheder, der er placeret uden for EU / EØS, i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.