Skip to main content

Vil du forebygge butikstyveri? Få Michaels gode råd

Mere end hver fjerde dansker kan svare ja til at have stjålet fra en butik. Derfor kommer det nok ikke som en overraskelse, at de fleste butiksindehavere kan nikke genkendende til, at butikstyveri udgør væsentligt tab på bundlinjen.

Udgivet
12 februar 2020 00:00

 

Vores segmentchef for retail og tidligere butiksvagt Michael Kaae arbejder med mange forskellige butikker og centre om at højne sikkerheden og forebygge butikstyverierne. Hans erfaring er, at man kan komme rigtigt langt ved at lære personalet nogle få gode vaner i håndteringen af kunderne, som både giver en bedre serviceoplevelse og samtidig forebygger butikstyveri.

image7uesa.png

Tre gode råd til hvordan du kommer tyven i forkøbet

1) Få øjenkontakt

Det er altid en god ide at få øjenkontakt og smile til alle kunder, der træder ind i butikken. Ikke alene udstråler det venlighed og overskud, det fortæller også potentielle tyve, at du har set dem og er opmærksom på deres tilstedeværelse.

 

2) Tilbyd hjælp

Hvis kunden begynder at fumle med en masse varer eller forsøger at lægge noget ind under sin jakke eller i tasken, kan du med rette fortsætte den venlige kontakt ved at gå hen til personen og spørge, om han/hun har brug for hjælp. Her kan du endda foreslå at lægge varerne ved kassen eller i prøverummet, så kunden ikke behøver at bære dem selv. Sådan kan du konfrontere tyven på en imødekommende måde, og tilmed yde god service. Hvis personen afslår, kan du venligt fortælle, at du er i nærheden, hvis de ombestemmer sig eller har brug for hjælp til at finde andre varer. Så ved en potentiel tyv, at du holder øje.

 

3) Hold orden

Butikstyve hader organiserede butikker. For når der er orden i butikken, er det let for dig som ansat at bevare overblikket. Du bør derfor sørge for, at ikke ligger brudte kasser i butikken eller bunker af tøj i prøverummet. Derudover er det en god ide at sætte en grænse for, hvor mange varer, der må tages ind i prøverummet. Så kan du bedre kontrollere over, hvor meget kunden tager med ind og ud. På den måde gør du det svært for tyven at skjule sine handlinger.


Hvis uheldet alligevel er ude, og tyven formår at løbe væk med dine varer, så kan det være en god ide at samarbejde med de nærmeste sikkerhedsvagter eller politiet. Gennem tæt samarbejde med sikkerhedsvagter/politiet kan man komme langt i kampen mod butikstyveri. Det er vigtigt at få anmeldt alle sager til politiet, for ellers inviterer du tyven til at komme igen, da han/hun derfor ikke har noget at frygte i din butik. Vil du have yderligere sikkerhed i din butik? Så kan du vælge en butiksvagt fra Securitas. Med en Securitas butiksvagt giver du ikke blot større tryghed til dine medarbejdere, du mindsker også frirummet for butikstyvene. Vores vagter kan indgå som en naturlig del af dit personale, hjælpe med at holde orden og kan yde både sikkerhed og service til din butik.

Lyder en vagt, som noget din butik kunne have brug for? Eller kunne du tænkte dig at vide mere om vores butiks- og centervagter? Så er du velkommen til at kontakte vores salgsafdeling på telefonnummer +45 7226 8310.

Kontakt vores salgsafdeling

Tak for din interesse i at arbejde hos Securitas. Vi leder altid efter kvalificerede kollegaer. Du kan læse mere om ledige stillingere og kontakte vores HR-afdeling direkte via kontaktformular her: https://www.securitas.dk/karriere/

Dine personlige data behandles i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. Klik her for at læse vores privatlivspolitik. Ved at indsende formularen giver du dit samtykke til vores behandling og vores overførsel af dine personlige data til Securitas-enheder, der er placeret uden for EU / EØS, i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.