Skip to main content

Giv dine ansatte færdighederne til at kunne yde førstehjælp

Hvornår har dine medarbejdere sidst deltaget i et førstehjælpskursus? Hvis det er lang tid siden, eller hvis de aldrig har fået et førstehjælpskursus, kan du risikere at de ikke kan handle effektivt, hvis der opstår en nødsituation.

Hvor er virksomhedens hjertestarter egentlig placeret? Og hvordan var det nu, man egentlig brugte den? Hvis dine medarbejdere ikke ved, hvordan de skal udøve førstehjælp, kan det få store konsekvenser, hvis en medarbejder fx falder om med hjertestop. Derfor er det afgørende, at medarbejderne har fået et førstehjælpskursus, og at de holder deres færdigheder opdaterede løbende.

I denne artikel sætter vi fokus på, hvordan dine medarbejdere kan få et førstehjælpskursus, hvad de lærer, og hvordan du sikrer, at de løbende får opfrisket deres færdigheder.

Hvad går et førstehjælpskursus ud på?


Dine medarbejdere lærer, hvordan de skal håndtere situationer, hvor en person kommer ud for en skade eller ulykke på arbejdspladsen. Førstehjælpens grundprincipper går primært ud på at:

  • Skabe sikkerhed og stoppe skaden
  • Vurdere personen eller situationen
  • Tilkalde assistance
  • Udøve førstehjælp

 

førstehjælpskurset vil medarbejderne få en bred teoretisk gennemgang af førstehjælpens principper og de situationer, som oftest kan opstå på arbejdspladsen. De vil derefter deltage i en række praktiske øvelser, hvor de bliver instrueret i, hvordan man bruger førstehjælpsudstyret.

Genopfriskning af vigtige færdigheder


Der er generelt ikke noget lovkrav til, at virksomhedens medarbejdere skal have bestået et førstehjælpskursus. Det er kun i forbindelse med erhvervelse af et kørekort, det er obligatorisk, at man skal have bestået et førstehjælpskursus på mindst 8 timer (kaldet et færdselsrelateret førstehjælpskursus).

Nogle af dine medarbejdere har måske derfor allerede deltaget på et førstehjælpskursus, hvis de har erhvervet et kørekort efter den 1. oktober 2006, hvor det blev lovpligtigt. De kan også have deltaget på et førstehjælpskursus i anden anledning, men hvis ikke de får vedligeholdt og genopfrisket deres færdigheder løbende, kan vigtig viden gå tabt.

Forældede førstehjælpsfærdigheder kan være kritiske i en nødsituation, for uden opdateret viden og træning kan medarbejdere være usikre på, hvad de skal gøre, og hvordan de skal gøre det.

Derfor anbefaler vi, at dine medarbejdere løbende får genopfrisket deres færdigheder. Det behøver ikke at være flere gange om året, men et fast interval på fx en gang hver andet år, kan være en god investering – både i din virksomhed og i dine medarbejderes trivsel og velvære.

Livreddende førstehjælp kan være afgørende


En hurtig indsats i en nødsituation kan være forskellen mellem liv og død. Chancerne for overlevelse ved hjertestop øges med 50%, hvis man anvender en hjertestarter inden for de første 5 minutter.

Hjertestarteren er dog kun effektiv, hvis dine medarbejdere ved, hvor den er placeret i virksomheden, og hvordan de bruger den. Når du prioriterer dine medarbejderes kendskab til førstehjælp, så de ved, hvad de skal gøre, og hvordan de skal gøre det, investerer du ikke kun i dine medarbejderes tryghed, men det kan faktisk være med til at redde liv.

Bestil et førstehjælpskursus til din virksomhed hos Securitas


Hos Securitas tilbyder vi førstehjælpskurser til både store og små virksomheder. Læs mere om vores forskellige kurser her, eller kontakt en af vores rådgivere på tlf. 7226 8310 eller skriv til os på salg@securitas.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.