Skip to main content

Find prisen: Hvad koster en alarm til erhverv i 2024?

Er du virksomhedsejer på udkig efter en tyverialarm, kan det være utrolig svært at finde ud af, hvad en typisk tyverialarm egentlig koster. Vi giver dig i en denne artikel et par eksempler på, hvad du kan forvente prislejet er, både for mindre og større virksomheder.

Udgivet

Kan du heller ikke finde priser på en tyverialarm til din virksomhed i 2024 nogle steder?

Der findes rigtig mange muligheder og leverandører, når du skal vælge en tyverialarm til din virksomhed. De fleste leverandører skriver ikke noget om, hvad prisen for en alarm til erhverv er.

Men hvorfor er det egentlig, man ikke kan finde priserne nogle steder? Det korte svar er, at prisen for en alarm varierer rigtig meget, helt afhængig af valg af produkt, hvor mange sensorer der skal være med, hvad alarmen skal kunne og hvilken serviceaftale man ønsker at tegne.

I denne artikel giver vi dig en idé om, hvad prislejet for en indbrudsalarm egentlig er; lige fra mindre til større virksomheder. Læs med, og få svar på dine spørgsmål om priser på alarmer til erhverv.

Sektioner i denne artikel:

Mindre virksomheder op til sikringsniveau 20

Mellemstore virksomheder op til sikringsniveau 40

Større virksomheder med sikringsniveau 50 eller højere

Vælg en godkendt leverandør

Vær opmærksom på dit forsikringskrav

Konklusion

 

Hvad koster en alarm til min virksomhed?

Vi har samlet nogle priseksempler for at give dig en idé om, hvad du kan forvente at skulle betale for en typisk tyverialarm til din virksomhed:

Fra under 500 kroner om måneden: Typisk pris for mindre virksomheder op til sikringsniveau 20S

For en mindre virksomhed, der skal bruge en tyverialarm med få sensorer og kameraer, kan prisen starte fra få hundrede kroner om måneden. 

Beregn din pris med vores prisberegner her

Hvis du vælger at købe en alarmløsning, skal du hos de fleste leverandører forvente en pris på omkring 3.000-10.000 kroner. Man vil typisk bruge et trådløst alarmsystem, så der ikke skal laves fysisk kabling mellem hver enkelt detektor, sensor, kontrolpanel mv. Det gør nemlig installationen lettere og holder dermed omkostningerne til installationen lave.

Prisen er et udgangspunkt, da den endelige pris i høj grad afhænger af, hvor mange detektorer løsningen skal bestå af, om alarmen skal være forsikringsgodkendt og hvilke services du har behov for.

Man kan også vælge at leje sin alarmløsning, hvor både udstyret, installationen og løbende servicering samt overvågning er inkluderet i ét fast månedligt abonnement, som kan koste fra 4-500 kroner om måneden. Typisk vil man binde sig for en lejeperiode på mellem 12-60 måneder. 

Der kan være forskellige fordele og ulemper ved henholdsvis kontantkøb og lejeaftaler, så overvej hvad der er bedst for din virksomhed, før du vælger hvordan investeringen skal foregå.

Man kan mange steder også bruge en prisberegner, hvor man hurtigt kan få et prisoverslag på, hvad en erhvervsalarm til din virksomhed vil koste.

Hvis du leder efter en pris på en alarm til små virksomheder, kan du prøve vores prisberegner her.

Prisen som starter fra under 500 kroner om måneden inkluderer oftest:

 • Komplet installation af professionel uddannet tekniker
 • 1-3 stk. bevægelsessensorer i de rum, hvor du har varer eller værdier opbevaret
 • 1-3 stk. magnetkontakter, til sikring af døre og vinduer
 • 1 stk. sirener, der kan aktivere i tilfælde af alarm
 • 1 stk. betjeningspanel, hvorfra du slår alarmen til- og fra på
 • 1 stk. centralenhed (selve hjertet i alarmløsningen)
 • 1 stk. simkort til overførsel af signaler

Derudover vil der oftest indgå opkobling til en godkendt kontrolcentral, som modtager signaler fra din tyverialarm, og som kan iværksætte en respons ud fra en på forhånd aftalt forhåndsordre. Det kan fx være at du gerne vil ringes op, hvis alarmen går i gang. Eller det kan være, at der blot skal sendes en patruljevagt, som kan køre til virksomheden og afklare årsagen til alarmen.

Prisen for et månedligt abonnement til mindre virksomheder

Udover selve prisen for alarmen og installationen, vil man oftest også tegne et abonnement hos leverandøren. Er der et forsikringskrav til din virksomhed, vil der også være et krav om, at der hvert år skal udføres mindst ét serviceeftersyn af en godkendt installatør. Opkoblingen til kontrolcentralen vil normalvis også koste et månedligt abonnement.

Den samlede månedlige omkostning til en tyverialarm afhænger derfor også af dit behov og dine ønsker. Typisk vil man også tegne en serviceaftale med sin leverandør, som kan indeholde:

 • Opkobling til godkendt kontrolcentral
 • Mulighed for vagtudrykning i tilfælde af alarm (bemærk at dette oftest skal betales pr. gang, vagten sendes på en alarm, medmindre man tegner et fast abonnement på at have vagtudrykning inkluderet i sit abonnement)
 • 1 x årligt eftersyn
 • Løbende servicering (bemærk at dette oftest vil opkræves udover abonnementet, medmindre det er inkluderet i din serviceaftale)

Det månedlige abonnement, som du skal betale udover selve køb af alarmen og installationen, vil typisk koste fra omkring 300 kroner pr. måned og op efter; helt afhængigt af dine ønsker og behov til beredskab, udrykningstider, service og overvågning.

Hvis du er på udkig efter en tyverialarm til din mindre virksomhed, kan du hos Securitas komme i gang fra blot 478 kroner om måneden. Alarmpakken inkluderer tyverialarm, installation, opkobling til kontrolcentral samt fri vagtudrykning ved hærværk og indbrud. Læs mere om alarm til små virksomheder her.

 

Typisk pris for en mellemstor virksomhed op til sikringsniveau 40S

Hvis du har en mellemstor virksomhed, vil en typisk alarmløsning indeholde flere sensorer, og kan enten være baseret på en trådløs alarmløsning eller en kablet løsning.

Hvor en trådløs løsning gør selve installationen hurtigere, og dermed billigere, er en kablet løsning ofte mere holdbar og stabil, da der foretages fysisk kabling mellem hver enkelt detektor og sensor. Enhederne er også oftest godkendt hos Forsikring og Pension i en højere sikringsklasse, og kan dermed anvendes af virksomheder med større sikringskrav, end de mindre virksomheder har behov for.

En typisk alarmløsning til mellemstore virksomheder kan koste fra et par tusinde kroner og op efter. Prisen er naturligvis et udgangspunkt, da den endelige pris i høj grad afhænger af, hvor mange detektorer løsningen skal bestå af, og hvilke services du har brug for.

Ligesom løsningerne til mindre virksomheder, vil du oftest også kunne vælge at leje din alarmløsning.

Normalt vil en lejeaftale inkludere både udstyr, installation, løbende service samt overvågning til ét fast månedligt abonnement. Bemærk dog at hos de fleste leverandører vil være en bindingsperiode på mellem 12-60 måneder, hvor aftalen ikke kan opsiges. Du bør derfor overveje, hvordan din investering skal finansieres, efter hvad der passer bedst til din virksomhed.

En alarmløsning til mellemstore virksomheder inkluderer oftest:

 • Komplet installation af professionel uddannet tekniker
 • 5-10 stk. bevægelsessensorer i de rum, hvor du har varer eller værdier opbevaret
 • 5-10 stk. magnetkontakter, til sikring af døre og vinduer
 • 5-10 stk. glasbrudsdetektorer, der kan aktivere hvis en rude knuses
 • 1-2 stk. tågekanoner, der kan afgive en tæt sikkerhedståge ved alarm
 • 1-3 stk. sirener, der kan aktivere i tilfælde af alarm
 • 1-2 stk. betjeningspanel, hvorfra du slår alarmen til- og fra på
 • 1 stk. centralenhed (selve hjertet i alarmløsningen)
 • 1 stk. netværksmodul (Ethernet) til overførsel af signaler (primær)
 • 1 stk. simkort til overførsel af signaler (backup)

Til en alarmløsning hos en mellemstor virksomhed vil man oftest også overføre signalerne fra alarmen via to forskellige metoder; primært via internettet over en kablet forbindelse (Ethernet) samt en backup-overførsel i form af et simkort (4G). På den måde har man såkaldt redundans, så man sikrer at signaler altid kan sendes til kontrolcentralen, selv hvis internetforbindelsen ikke virker i virksomheden.

Derudover vil der oftest indgå opkobling til en godkendt kontrolcentral, som modtager signaler fra din tyverialarm, og som kan iværksætte en respons ud fra en på forhånd aftalt forholdsordre. Det kan fx være at du gerne vil ringes op, hvis alarmen går i gang. Eller det kan være, at der blot skal sendes en patruljevagt ud til virksomheden og afklare årsagen til alarmen.

 

Prisen for et månedligt abonnement til mellemstore virksomheder

Udover selve prisen for alarmen og installationen, vil man oftest også tegne et abonnement hos leverandøren. Er der et forsikringskrav til din virksomhed, vil der også være et krav om, at der hvert år skal udføres mindst ét serviceeftersyn af en godkendt installatør. Opkoblingen til kontrolcentralen vil normalvis også koste et månedligt abonnement.

Den samlede månedlige omkostning til en tyverialarm afhænger derfor også af dine ønsker og behov. Typisk vil man tegne en serviceaftale med sin leverandør, hvor der er inkluderet:

 • Opkobling til godkendt kontrolcentral
 • Mulighed for vagtudrykning i tilfælde af alarm (bemærk at dette oftest skal betales pr. gang, vagten sendes på en alarm, medmindre man tegner et fast abonnement på at have vagtudrykning inkluderet i sit abonnement)
 • 1 x årligt eftersyn
 • Løbende servicering (bemærk at dette oftest vil opkræves udover abonnementet, medmindre det er inkluderet i din serviceaftale)

Det månedlige abonnement, som du skal betale udover selve køb af alarm og installation, vil typisk koste fra omkring 300 kroner pr. måned og op efter; helt afhængigt af dine behov og ønsker til beredskab, udrykningstider, service og overvågning.

 

Typisk pris for større virksomheder op til sikringsniveau 50S

En større virksomhed med omfattende sikkerhedskrav og behov for avancerede funktioner, hvor tyverialarmen ofte vil indgå i samspil med anden sikring, som fx videoovervågning og adgangskontrol, vil der typisk være særlige krav til - hvilke og hvor mange komponenter der kan anvendes, da de normalt skal overholde strikse forsikringskrav.

En alarmløsning til større virksomheder vil som udgangspunkt altid være en kablet løsning, hvor der skal foretages fysisk kabling mellem hver eneste komponent og detektor. Dét gør derfor selve installationen mere omfattende, afhængig af hvordan virksomheden fysisk er indrettet, og gør derfor også omkostningen for installationen højere.

Prisen for komponenterne, altså sensorer, paneler, sirener osv., vil ofte også have en højere pris pr. enhed, sammenlignet med hvad en tilsvarende sensor koster i en trådløs løsning til mindre virksomheder.

Denne pris er naturligvis et udgangspunkt, da den endelige pris i høj grad afhænger af, hvor mange detektorer løsningen skal bestå af, og hvilke services du har behov for.

Løsningen vil oftest baseres på en grundpakke, der udvides efter din virksomheds konkrete behov. Du vil derfor ofte ende ud med en udvidet alarmpakke, som er særligt sammensat og designet til dit konkrete behov.

En alarmløsning til store virksomheder inkluderer oftest:

 • Komplet installation af professionel uddannet tekniker
 • 10-50 stk. bevægelsessensorer i de rum, hvor du har varer eller værdier opbevaret
 • 10-50 stk. magnetkontakter, til sikring af døre og vinduer
 • 10-50 stk. glasbrudsdetektorer, der kan aktivere hvis en rude knuses
 • 3-10 stk. sirener, der kan aktivere i tilfælde af alarm
 • 2-5 stk. betjeningspanel, hvorfra du slår alarmen til- og fra på
 • 1-2 stk. centralenhed (selve hjertet i alarmløsningen)
 • 1 stk. netværksmodul (Ethernet) til overførsel af signaler (primær)
 • 1 stk. simkort til overførsel af signaler (backup)
 • Enheder til dørstyring, lysstyring, integration mv.

En alarmløsning hos en større virksomhed vil overføre signalerne fra alarmen via to forskellige metoder; primært via internettet over en kablet forbindelse (Ethernet) samt en backup-overførsel i form af et simkort (4G). På den måde har man såkaldt redundans, så man sikrer at signaler altid kan sendes til kontrolcentralen, selv hvis internetforbindelsen ikke virker i virksomheden.

Der vil oftest også være behov for at integrere alarmløsningen med allerede eksisterende sikring, som fx adgangskontrol og videoovervågning. Det kan gøre løsningen mere kompleks, men også mere sikker og lettere at anvende af slutbrugerne. Ved højere sikkerhedskrav skal der altså tænkes i mere end blot selve tyverialarmen, hvorfor det oftest kan være en fordel at få den samme leverandør og installatør, til at afgive et tilbud på både installation og service.

Hvis man anvender flere forskellige leverandører til sin videoovervågning, adgangskontrol og tyverialarm, kan der opstår udfordringer med service, hvis løsningerne er integreret med hinanden, men ikke leveret eller serviceret af den samme leverandør.

Derudover vil der oftest indgå opkobling til en godkendt kontrolcentral, som modtager signaler fra din tyverialarm, og som kan iværksætte en respons ud fra en på forhånd aftalt forholdsordre. Det kan fx være at du gerne vil ringes op, hvis alarmen går i gang. Eller det kan være, at der blot skal sendes en patruljevagt ud til virksomheden og afklare årsagen til alarmkaldet.

 

Prisen for et månedligt abonnement til store virksomheder

Udover selve prisen for alarmen og installationen, vil man oftest også tegne et abonnement hos leverandøren. Er der et forsikringskrav til din virksomhed, vil der også være et krav om, at der hvert år skal udføres mindst ét serviceeftersyn af en godkendt installatør. Opkoblingen til kontrolcentralen vil normalvis også koste et månedligt abonnement.

Den samlede månedlige omkostning til en tyverialarm afhænger derfor også af dine ønsker og behov. Typisk vil man tegne en serviceaftale med sin leverandør, hvor der er inkluderet:

 • Opkobling til godkendt kontrolcentral
 • Mulighed for vagtudrykning i tilfælde af alarm (bemærk at dette oftest skal betales pr. gang, vagten sendes på en alarm, medmindre man tegner et fast abonnement på at have vagtudrykning inkluderet i sit abonnement)
 • 1 x årligt eftersyn
 • Løbende servicering (bemærk at dette oftest vil opkræves udover abonnementet, medmindre det er inkluderet i din serviceaftale)

Det månedlige abonnement, som du skal betale udover selve køb af alarmen og installationen, vil typisk koste fra omkring 500 kroner og op efter, afhængigt af dine behov og ønsker til beredskab, udrykningstider, service og overvågning.

Hvis din virksomhed har særlige krav omkring responstider på fx en servicetekniker eller alarmpatrulje (vagt), kan det også have indflydelse på prisen på det månedlige abonnement.

Der vil oftest foretages en individuel risikovurdering af din virksomhed, så den endelige løsning, uanset størrelsen på din virksomhed, altid matcher dit faktiske sikringsbehov og ønsker. 

 

Hvordan vælger jeg den rigtige leverandør?

Husk, at prisen for en tyverialarm til erhverv kan variere afhængigt af dine specifikke krav og behov. Det kan være en god idé at kontakte en professionel leverandør af sikkerhedsløsninger og få en skræddersyet løsning til din virksomhed.

På den måde kan du være sikker på, at du får den bedste og mest effektive sikkerhedsløsning til din virksomhed, og at du ikke betaler for unødvendige funktioner eller komponenter. En professionel leverandør vil også kunne rådgive dig om, hvordan du bedst kan optimere din sikkerhed og reducere risikoen for indbrud og tyveri.

 

Vær opmærksom på dit forsikringskrav

Alle erhvervsvirksomheder i Danmark skal efterleve deres såkaldte forsikringskrav. Det er et niveau dit forsikringsselskab sætter, baseret på din branche, størrelsen af din virksomhed, din risiko for indbrud, værdien af dine genstande og værdien af dit varelager.

Mange virksomheder tror ikke de har et sikringsniveau, eller ved i ikke hvad kravet egentlig er. Derfor bør du altid kontakte dit forsikringsselskab, for at få oplyst dit forsikringsniveau, inden du vælger en leverandør og alarmløsning.

Mindre virksomheder vil typisk skulle overholde sikringsniveau 20S eller 30S. Mellemstore virksomheder, som fx butikker, vil oftest skulle overholde sikringsniveau 30S-40S. Større virksomheder, som fx produktionsvirksomheder, banker og lignende, kan have krav om sikringsniveau 50S eller endda 60S.

Du kan læse mere om de forskellige forsikringsniveauer på sikringsguiden.dk

 

Anvend en godkendt alarminstallatør

Der findes rigtig mange leverandører af tyverialarmer til virksomheder. Man kan endda købe alarmer i lokale byggemarkeder. Det kan gøre det svært at vælge, både hvor du skal købe din alarm og hvem du skal få til at installere den.

Et godt råd er at du kun anvender en godkendt alarminstallatør. På den måde sikrer du, at du overholder dit forsikringskrav og at du har en faglig kompetent og godkendt leverandør, der kan servicere din alarmløsning. Du kan finde en oversigt over godkendte installatører på sikringsuiden.dk

 

Securitas kan dække dit samlede sikringsbehov

Der er mange leverandører, du kan bruge til at få installeret en tyverialarm i din virksomhed. Mange af dem er også rigtig dygtige. Men hos Securitas kan vi tilbyde at dække dit samlede sikkerhedsbehov ét sted.

Vi leverer tryghed i form af fastvagter, patruljevagter, kontrolcentral, brand og førstehjælp, risikovurdering samt alle former for elektronisk sikring. Vores mål er nemlig at gøre din verden til et tryggere sted. Både så din virksomhed er sikret mod tyveri, indbrud, hærværk, overfald, svind osv. - men også så dit personale kan føle sig trygge, og dermed yde deres bedste.

Hvis du er interesseret i at vide mere om, hvad vi kan tilbyde eller hvem vi er, ringer vi dig gerne op. Hvis du har brug for en risikovurdering eller et tilbud, kan vores specialister hjælpe dig godt på vej - også uden du skal betale noget for rådgivningen.

 

Opsummering

I sidste ende er det op til dig som virksomhedsejer at beslutte, hvilken sikkerhedsløsning der passer bedst til din virksomhed og dit budget.

Men husk, at en tyverialarm kan være en vigtig investering i din virksomheds fremtid og sikkerhed, og at prisen for en god og pålidelig alarmløsning kan variere afhængigt af dine specifikke ønsker og behov.

Så tag dig tid til at undersøge markedet og få professionel rådgivning, så du kan træffe den bedste beslutning for din virksomheds sikkerhed og fremtid.

Hvis du har brug for hjælp, eller ønsker du at få et uforpligtende tilbud, kan du kontakte en af vores sikringsrådgivere. Brug formularen her på siden, eller ring til os på telefon +45 7226 7310, for at høre mere om mulighederne for sikring af din virksomhed. 

 

Bemærkninger og forbehold til artiklens indhold:

Alle priser og eksempler på indhold i alarmløsningerne beskrevet i denne artikel, skal udelukkende betragtes som et udgangspunkt. Den endelige pris for en løsning, herunder inkluderede komponenter og services, kræver en konkret vurdering af din virksomheds behov og ønsker, før de kan prissættes og der kan afgives endeligt tilbud. Enhver form for køb eller indgåelse af serviceaftale er underligt vores salgs- og leveringsbetingelser

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.