Skip to main content

Sikkerhed i fokus: Fremtidens sikkerhedsløsninger i Danmark

Der sker store forandringer lokalt og globalt med en hastighed, som vi ikke er vant til. Derfor fylder sikkerhed mere end nogensinde før hos de danske virksomheder. Som førende sikkerhedsleverandør følger vi nøje med i udviklingen på sikkerhedsmarkedet. Her fortæller vores salgs- og marketingdirektør, Jimmy Krebs, om nogle af de helt store tendenser.

Udviklingen inden for videoovervågning


Udviklingen indenfor tekniske og digitale sikkerhedsløsninger går rigtig stærkt lige nu, og især videoovervågning med avanceret videoanalyse har set en markant vækst. Der bliver flere og flere muligheder for at skabe værdi med videoovervågning. Fx har kunstig intelligens gjort det muligt at skabe systemer, der ikke bare optager, men aktivt analyserer og reagerer på potentielle sikkerhedstrusler.

Kameraerne bliver bedre til at sortere i, hvad der er dyr, biler og reelle sikkerhedsrisici. Det er enormt værdifuldt, at det arbejde sker automatisk og ikke behøver at komme forbi en vagt på kontrolcentralen først.

Samtidig kan vi løfte en bredere af vifte af sikkerhedsopgaver gennem teknologien. Fx kan vi foretage runderinger på lokationer gennem kameraerne frem for at sende en fysisk vagt. Så er det vagterne på vores kontrolcentral, der foretager runderingen, og kun hvis der er et brud på sikkerheden, sender de en vagt afsted. Det kan spare omkostninger for vores kunder, uden at de skal gå på kompromis med det høje niveau af sikkerhed.

Integrerede systemer vinder frem


Den tid, hvor virksomheder købte enkelte sikkerhedskomponenter uden at tænke på, hvordan de arbejdede sammen, er forbi. Før i tiden blev adgangskontrol, video og vagt købt hver for sig, fordi de skulle udføre forskellige funktioner.

I dag søger danske virksomheder, især de små og mellemstore, integrerede sikkerhedsløsninger, der kombinerer videoovervågning, adgangskontrol, tyverialarmer og mere i én samlet pakke. Vi er i stigende grad blevet vant til, at alting spiller sammen - vores telefoner taler med vores højtalere, fjernsyn, lamper og dørlåse, så hvorfor skulle vores forskellige sikkerhedssystemer ikke også kunne tale sammen? Fx kan adgangskontrol kombineres med videoovervågning, hvor videokameraerne kan analysere nummerplader på biler, så kun autoriserede køretøjer får adgang til en lokation.

Integration handler om at tænke sikkerhedsløsningerne bedre sammen, og vi oplever, at vi oftere skal rådgive vores kunder om hvorvidt enkeltkomponenter er kompatible med resten af en teknisk løsning. Og det giver rigtigt god mening. Effektiv integration er en måde at spare tid og penge på, samtidig med at man får mest muligt sikkerhed.

Efterspørgslen på tryghed stiger


Men det er ikke kun de tekniske løsninger, vi ser en vækst i for tiden. Den del af sikkerhedsarbejdet, der har fokus på at beskytte medarbejdere, borgere og kunder er i udvikling som aldrig før. Det er en bevægelse, der har været i gang længe, hvor vi bl.a. i flere år har oplevet stigende efterspørgsel på områdevagter, som er patruljevagter, der kører faste runder i private grundejerforeninger.

Det tog til i løbet af COVID19-pandemien, hvor vagten spillede en vigtig tryghedsskabende rolle i forbindelse med genåbninger hos flere af vores kunder, fx storcentre. Og det kulminerede i sommeren 2023, hvor forsøgsordningen for tryghedsvagter blev indført. Her fik kommunerne mulighed for at bruge tryghedsvagter til at supplere indsatsen med at holde ro og orden i det offentlige rum.

Vi oplever nu, at det ikke kun er kommuner, men mange andre større aktører, der efterspørger tryghedsvagter. For de kan noget særligt, som de tekniske sikkerhedsløsninger ikke kan: De kan forebygge konflikter og tilspidsede situationer, før de opstår. De kan sikre, at alle føler sig sete og trygge, og de kan levere den gode sikkerhedsoplevelse med et smil på læben.

Bæredygtighed er fremtiden


I takt med at bæredygtighed bliver en stadig større del af virksomheders agenda, bliver det også et punkt, vi taler mere og mere om i forbindelse med sikkerhedsstrategier. Virksomheder efterspørger løsninger, der ikke kun er sikre, men også miljøvenlige.

Sikkerhedstjenester tælles med i vores kunders Scope 3-emissioner, og derfor begynder kunderne naturligt nok at stille krav til disse. Det kan fx handle om brug af el-biler eller mere energieffektive tekniske komponenter, såsom overvågningskameraer. Men vi oplever også tit, at vi kan hjælpe og rådgive vores kunder til at vælge mindre klimabelastende sikkerhedsløsninger ved at gennemgå, hvordan deres sikkerhedsløsning er designet og fx sikre, at deres alarmer bliver verificeret gennem videoovervågning, før vi sender en patruljevagt ud.

Vi er også meget bevidste om, at vi som sikkerhedsleverandør skal tænke ind i kundernes behov, også når det handler om bæredygtighed, for at sikre at vi bidrager positivt til vores kunders sikkerhed og forretning.

Få indblik i de aktuelle sikkerhedsudfordringer


I vores white paper om sikkerhedstendenser globalt og lokalt, kan du læse meget mere om de risici, udfordringer og muligheder, virksomheder står over for i 2024. 

Hvilke sikkerhedstendenser påvirker din virksomhed?


Vil du være klogere på, hvordan sikkerhedsmarkedet udvikler sig, og hvordan du forsat kan øge sikkerheden i din virksomhed? Så kontakt vores konsulenter på telefon 7226 8310 eller skriv til os på salg@securitas.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.