Skip to main content

10 fordele ved videoovervågning på et værksted

Det er altid godt med et par ekstra øjne til at holde øje med, hvad der egentlig foregår på dit værksted, når du ikke selv er til stede. Lad ikke tyveri af værktøj og reservedele forhindre dig i at drive din virksomhed. Her får du 10 tips til, hvorfor videoovervågning er en god investering, og hvorfor du i dén grad bør overveje det.

Udgivet

Autoværksteder og andre værksteder ligger normalt lidt afsides, og det er lige sagen for en tyv, der helst vil arbejde i fred uden at tiltrække sig opmærksomhed. Med et overvågningssystem får du et par opmærksomme øjne, der hjælper dig med at holde øje, når du ikke selv er til stede. Videoovervågning kan også både fungere som bevismateriale ved tyveri, afskrække potentielle kriminelle og give sikkerhed og tryghed til dine ansatte, når de er på arbejde. Vi har her samlet 10 fordele ved videoovervågning og tips og tricks til, hvordan det kan hjælpe dig med personalesikkerhed, brandslukning og forebyggelse af kriminalitet.

 

1. Hold øje – lige meget hvor du befinder dig

Biler og værktøj er begge attraktive tyvekoster, og det kan være umuligt at overvåge alle de biler, der er parkeret inde på dit værksted. Men ved hjælp af god videoovervågning kan Securitas’ kontrolcentral holde et vågent øje, så du kan fokusere på at gøre det, du er bedst til: arbejde på dine kunders biler.

Med smart videoovervågning kan du identificere bevægelsesmønstre og hurtigt afgøre, om en person opfører sig mistænkeligt og gør klar til et indbrud. 

 

2. Billede + lyd = succes

Hvis din videoovervågning er tilsluttet Securitas’ kontrolcentral, kan vi se, hvad der sker og hurtigt afværge en potentiel forbrydelse. Er din videoovervågning også installeret med tilsluttede højttalere, kan vi kommunikere til potentielle kriminelle om, at vi har bemærket dem, og bede dem om straks at forlade området, allerede inden de er gået i gang.

 

3. Tyve har det bedst i mørke

Hvis uvedkommende befinder sig i et område, der er lukket af efter mørkets frembrud, kan det være en god idé at koble lys til din videoovervågning. Så tændes lyset med det samme, og tyven kan ikke gemme sig i mørket. 

 

4. Vær klar over, hvad du skal gøre, når alarmen går

Ved hjælp af videoovervågning har du selv og vores kontrolcentral med det samme øjne på stedet, så snart alarmen går. På den måde kan vi hurtigt fastslå, hvad der er sket, og sætte ind med de rette foranstaltninger. Det er også rart at vide, om alarmen bare er udløst af et dyr, der bevæger sig i mørket.

 

5. Afskrækkende effekt

Alene tilstedeværelsen af ​​videoovervågning får oftest kriminelle til at tænke sig om en ekstra gang. Brug skilte til at give information om videoovervågning i området. At tyvene stopper, inden de overhovedet er gået i gang, sparer dig både tid og penge og giver tryghed for dine medarbejdere.

 

6. Hold styr på dine kunders bilnøgler

Et autoværksted har både biler og nøgler samme sted og er derfor ekstra interessant for uønskede gæster. Tyve har alle dage været meget glade for biler, og oftest skal en tyv desværre lave en skade på bilen, før de kan stjæle den – hvis du har nøglen. Vend din videoovervågning mod nøgleskabet, og opnå ekstra sikkerhed, og få samtidig bevis for, hvem der har taget en nøgle, hvis en bil pludselig skulle forsvinde. Det samme er en fordel, hvis du har et rum til reservedele. Ved hjælp af videoovervågning bliver det nemlig tydeligt, hvilke reservedele der hentes og af hvem.

 

7. Ekstra sikkerhed for dine mekanikere

At arbejde på et værksted kræver, at man har fokus rettet mod arbejdsopgaverne, da farligt værktøj og tunge maskiner kan skabe potentielt farlige situationer, hvis dine medarbejdere er uopmærksomme. Derfor skal der være fuld koncentration for at kunne yde sit bedste, undgå at begå fejl og dermed holde virksomheden rentabel. Videoovervågning styrker både den eksterne og interne sikkerhed – lad dine medarbejdere fokusere på det, de er bedst til, uden at skulle tænke på trusler udefra.

 

8. Beskyt personaleindgangen

Dine medarbejdere føler sig ekstra trygge, hvis der er kameraer, som overvåger personaleindgangen. Da personaleindgangen ofte er placeret i bagenden af lokaler og måske er en smule isolerede fra resten af ​​dine lokaler, vil det også her være rart med et par ekstra, vågne øjne.

 

9. Få nys om uanmeldt arbejde

Du er ansvarlig for alle dine medarbejdere, når de befinder sig på dit værksted. Hvis nogen beslutter sig for at arbejde uanmeldt med egne projekter efter lukketid, så husk, at det stadig er dig, der har ansvaret for personen, hvis vedkommende kommer til skade. Brug af videoovervågning giver dig mulighed for at se, om der er aktivitet om aftenen, som du ellers ikke var opmærksom på.

 

10. Klarlæg eventuelle forsikringsspørgsmål

Hvis en kunde har lavet en skade på en anden kundes bil, eller hvis en af dine medarbejdere er kommet til skade, kan videoovervågning give dig beviser. Beviser, som det er nødvendigt for forsikringsselskaberne at få adgang til, for hurtigt at kunne træffe en beslutning, yde hjælp eller give kompensation.

 

Få den rette hjælp fra en sikker sikkerhedspartner

Securitas hjælper dig med den rette sikkerhed fra start til slut. Vi har både den rette ekspertise og det rette sikkerhedsudstyr til dig. Hvis din virksomhed udvikler sig og vokser, vokser din sikkerhedsløsning med. Dermed kan du altid føle dig tryg og udelukkende fokusere på din virksomhed.

Beklager, www.securitas.dk understøtter ikke Internet Explorer. For at bruge vores hjemmeside, så prøv at bruge en nyere browser som Chrome, Safari, Firefox eller Edge.